Šport
22 ogledov

Hodgson: "Rooney ne sanja o rekordih"

Roy Hodgson Wayne Rooney angleška reprezentanca EPA
Kapetan angleške reprezentance Wayne Rooney, ki je v reprezentančnem dresu dosegel že 43 zadetkov, bo na sobotni tekmi proti Sloveniji že stotič nastopil za člansko izbrano vrsto.

"Na vsaki tekmi igra z ogromnim žarom. Odkar je postal kapetan pa je naredil še korak naprej, tako v dresu Manchester Uniteda kot angleške reprezentance," je svojega prvega moža Wayna Rooneyja pohvalil selektor Roy Hodgson.

Pred angleško reprezentanco je kvalifikacijska tekma proti Sloveniji, na kateri bodo morali Boštjan Cesar in soigralci posvetiti ogromno pozornosti 29-letnemu napadalcu, ki po Hodgsonovih besedah vlogo kapetana jemlje zelo resno: "Veliko časa nameni pogovorom z mlajšimi igralci. Če pride do kakšne težave, me takoj obvesti in takšna komunikacija je zelo pomembna. Večkrat se je posvetoval tudi z nekdanjim kapetanom Stevenom Gerrardom."

Čast tudi za selektorja

Rooney bo v soboto na Wembleyu še stotič oblekel dres članske reprezentance in s tem postavil nov mejnik. "To je ogromna čast za igralca, seveda pa sem ponosen tudi sam, da bom kot selektor sodeloval pri tem dosežku," je pojasnil Hodgson, ki verjame, da bo slavljenec še dolgo let ključni mož angleške izbrane vrste: "Prepričan sem, da Wayne ne sanja o tem, da bi zrušil rekord Bobbyja Charltona po število doseženih zadetkov ali preskočil Petra Shiltona po številu nastopov. Želi si samo igrati za Anglijo in ji po najboljših močeh pomagati še vrsto leto."

"Gre za izvrstnega nogometaša"

Svoje mnenje je podal tudi legendarni Gary Lineker, ki meni, da Rooney na največji tekmovanjih ni pokazal vsega kar zna: "Na evropskih in svetovnih prvenstvih ni bil v najboljši formi, saj so ga vedno pestile zdravsrvene težave, pa tudi reprezentanca ni igrala najboljše. Vseeno je v reprezentančnem dresu dosegel več kot štirideset zadetkov in je vrsto let nosilec igre. Brez nobenega dvoma gre za izvrstnega nogometaša."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.