Šport
28 ogledov

Nocoj Messi, v soboto Kampl

Leo Messi Argentina finale SP EPA
Na sobotni kvalifikacijski tekmi na Wembleyju bo slovenske nogometaše spodbujalo več kot 1500 navijačev. Nekateri so se proti angleški prestolnici odpravili že danes.

Če se na manj atraktivna reprezentančna gostovanja odpravi le nekaj deset najzvestejših navijačev, pa je sobotna tekma v Londonu odlična priložnost tudi za tiste manj zagrete, ki bodo nogometne užitke združili s turističnim ogledom svetovne metropole.

London bo v teh dneh ponudil obilo nogometnih užitkov, saj bodo poleg tekme med Anglijo in Slovenijo na sporedu številni prijateljski obračuni, med katerimi izstopa nocojšnja tekma na Upton parku med Argentino in Hrvaško. "V London smo se odpravili z namenom, da v soboto na Wembleyju podpiramo Katančevo četo, seveda pa ne bomo zamudili priložnosti, da si v živo ogledamo tudi Messija. Hrvaška bo sicer nastopila z drugo postavo, na srečo pa se bodo Argentinci predstavili z najboljšo postavo. To bo pravo ogrevanje za tekmo z Angleži," je svoje načrte med poletom iz Brnika do londonskega letališča Luton predstavila skupina slovenskih navijačev. Na letalu smo lahko opazili tudi nekdanjega reprezentanta Mladena Rudonjo, po enaki trasi pa bodo z jekleno ptico v petek dopoldne v London prispeli tudi slovenski nogometaši.

Dolgčas ne bo niti ljubiteljem vrhunskega tenisa, saj v londonski O2 areni v teh dneh poteka finalni turnir najboljših tenisačev, na katerem svoje mojstrovine predstavljajo Novak Đoković, Roger Federer, Andy Murray, Marin Ćilić in ostali teniški velemojstri.

Leta 2012 je bil London kot gostitelj olimpijskih iger za nekaj tednov športna prestolnica sveta, v teh dneh pa bodo Londončani po zaslugi izjemne športne infrastrukture ponovno gostili nekaj največjih športnih zvezdnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.