Šport
27 ogledov

Hrvaški rokometaši so se maščevali Srbom

mirko alilović hrvaška london Reuters
Hrvaška moška rokometna reprezentanca je na olimpijskem turnirju v Londonu vpisala drugo zmago. V današnjem dvoboju skupine B je premagala Srbijo z 31:23 (18:14) in se ji oddolžila za letošnji polfinalni poraz na evropskem prvenstvu v Beogradu.

Nekdanji velenjski krilni igralec Ivan Čupić je bil z osmimi goli najučinkovitejši hrvaški igralec v sosedskem obračunu, pri Srbih pa je Marko Vujin dosegel šest zadetkov.

Madžarska je zanesljivo opravila z Južno Korejo, sicer tekmico slovenske moške reprezentance v prvem delu svetovnega prvenstva na začetku prihodnjega leta v Španiji. Pri naših zahodnih sosedih je bil najučinkovitejši Mate Lekai, letošnja okrepitev Celja Pivovarne Laško, ki je dosegel pet golov, pri Azijcih pa sta Han Jeong in Yi Kyeong Jeong dosegla po štiri zadetke.

V uvodni tekmi skupine A je Islandija zanesljivo premagala Tunizijo z 32:22 (19:8). V zasedbi iz dežele gejzirjev je bil najbolj učinkovit Aron Palmarsson z osmimi, v afriški pa Amine Bannour z desetimi goli. Britanci so doživeli nov polom, po Francozih so se danes z njimi poigrali še Švedi in zanesljivo zmagali z 41:19 (24:10).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.