Šport
85 ogledov

Hrvati do bronaste medalje

Norveška Hrvaška EP v rokometu EPA
Hrvaška rokometna reprezentanca je po zmagi nad Norveško z 31:24 osvojila bronasto kolajno.

Hrvaška je osvojila svojo peto kolajno na evropskih prvenstvih. Po odličjih srebrnega leska na Norveškem 2008 in dve leti kasneje v Avstriji je po Portugalski 1994 in Srbiji 2012 na letošnjem sklepnem turnirju na Poljskem osvojila svojo tretjo bronasto medaljo, hkrati pa si zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Franciji.

Po tekmi za bronasto odličje je jasno, da bo osmoljenka malega finala Norveška tekmica Slovenije v dodatnih kvalifikacijah za SP v Franciji. Prva tekma bo med 10. in 12. junijem v Sloveniji, povratna pa med 14. in 16. junijem na Norveškem.

Norvežani so se trudili zaman

Mali finale je bil do 14. minute izenačen (6:6). Nato so naši južni sosedi naredili delni izid 5:0 in sedem minut kasneje povišali na 11:6, na veliki odmor pa odšli s prednostjo štirih golov (15:11). 
Skandinavska izbrana vrsta se ni predala, v 40. minuti je tekmo postavila v začetno izhodišče (17:17), prelomni trenutki dvoboja pa so minuli v prevladi izbrancev Željka Babića, ki so v 56. minuti povišali na 28:21 in osvojili bronasto kolajno.

V hrvaški reprezentanci je bil najbolj učinkovit Zlatko Horvat z osmimi, v norveški pa Sandor Sagesen s petimi goli.

Entrerrios najboljši igralec prvenstva

Španski rokometaš Raul Entrerrios je najbolj koristen igralec (MVP) letošnjega evropskega prvenstva na Poljskem. Najboljši obrambni igralec je Danec Henrik Möllgaard, vratar pa Nemec Andreas Wolff.

Najboljšo postavo sestavljajo naslednji rokometaši: vratar Andreas Wolff (Nemčija), levo krilo Manuel Štrlek (Hrvaška), levi zunanji Michal Jurecki (Poljska), srednji zunanji Sander Sagosen (Norveška), desni zunanji Johan Jakobsson (Švedska), desno krilo Tobias Reichmann (Nemčija) in krožni napadalec Julen Aguinagalde (Španija).

SP v rokometu, tekma za 3. mesto:

Hrvaška - Norveška 31:24 (15:11)
Horvat 8, Duvnjak 6; Sagosen 5, Jondal 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.