Šport
66 ogledov

Predsednica v dresu slavila z igralci

Andrzej Duda Kolinda Grabar Kitarović
1/7
EPA
Hrvaška predsednica je med večjimi športnimi obračuni vsaj tako dejavna kot njen slovenski kolega Borut Pahor.

Sreda je bila za hrvaško rokometno reprezentanco prav poseben dan. V zadnjem kolu skupinskega dela so se "kockasti" merili proti gostiteljem Poljakom, za napredovanje v polfinale pa so jim tudi v domovini pred srečanjem pripisovali sila malo možnosti.

Po zmagi Norveške nad Francijo so si Skandinavci že zagotovili prvo mesto, za edino preostalo pozicijo, ki še vodi v polfinale, so se poleg Francozov potegovali še Hrvati in Poljaki. Poljakom bi zadostoval že poraz s tremi zadetki razlike, medtem ko so Hrvati potrebovali visoko zmago z vsaj enajstimi goli naskoka.

Pred več kot 15.000 poljskimi navijači so "kockasti" začeli odlično in prvi polčas dobili za pet (10:15). V drugem so še dodatno stopili na plin vodili celo za 17 (13:30), na koncu pa so si napredovanje zagotovili s slavjem za 14 (23:37).

Bučno slavila vsak gol 

Na tekmi v Krakovu je bila tudi hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. S seboj ni prinesla zastave kot njen slovenski kolega Borut Pahor, zato pa je bila oblečena v dres Domagoja Duvnjaka in je vsak zadetek proslavila zelo čustveno. Po srečanju je prišla na parket in čestitala igralcem, ki jim je uspelo nekaj, česar pred srečanjem ni pričakoval prav nihče.

Pred tekmo se je Grabar-Kitarovićeva s poljskim predsednikom Andrzejem Dudo ustavila tudi v Oswiecimu, kjer je stalo koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau, in se poklonila žrtvam nacističnega režima.

Velja omeniti, da je Slovenija na prijateljski tekmi v Kopru pred prvenstvom povsem razbila Hrvaško (32:17). 

Komentarjev 1
  • MihaMB 16:28 29.januar 2016.

    Vsaka čast Hrvatom. Malo je nacij na svetu, ki imajo tako rade svojo državo..