Šport
22 ogledov

Hrvatje že vedo za kazen

Divjanje hrvaških navijačev EPA
Uefa odloča o kazni za Hrvaško.

Zaradi dogajanj na tekmi med Hrvaško in Češko, ko so hrvaški huligani z baklami in pretepom na tribuni za nekaj minut prekinili dvoboj, čaka Hrvate precejšnja kazen. Pri Jutarnjem listu so se o posledicah pozanimali pri Uefi, šlo naj bi za pomembno osebo pri Evropski nogometni zvezi.

"Ni možnosti, da bi bila Hrvaška vržena iz tekmovanja, šlo pa bo za visoko denarno kazen in še nekaj, najbolj verjetno je, da bo reprezentanca v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2020 morala odigrati še eno ali dve domači tekmi pred praznimi tribunami," so zapisali pri Jutranjem listu.

Za Hrvaško to ne bo nič novega. Eno tekmo suspenza za domače navijače že imajo zaradi incidenta s svastiko v Splitu, prav tako pa bodo brez domačih privržencev morali odigrati prvi dve tekmi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji. Kazen bo odvisna tudi od poročila delegata, poleg bakel pa so hrvaški navijači znova obtoženi tudi za rasizem.

Član disciplinske komisije je sicer tudi predsednik NZS Aleksander Čeferin, ki ga je hrvaška nogometna zveza podprla pri kandidaturi za predsednika Uefe. Hrvatje se zato zanašajo, da bo vsaj slovenec nekoliko popustljiv. "Čeferin bi lahko bil na naši strani, pogosto obišče Hrvaško, ima hišo na Hvaru," so zapisali pri Jutranjem in dodali, da sodelovanje Davorja Šukerja v Izvršnem odboru Uefe še nikoli ni prineslo prednosti Hrvaški.

Komentarjev 25
  • Presvetli 08:55 20.junij 2016.

    So nas kr naši izdali sami za dobro vilo na morju,veš! Sami smo sebi največji sovražniki!

  • Presvetli 08:46 20.junij 2016.

    Bravo!! Pot5em to velja tudi za ostale: rusi,angleži,mađari,turki!!!! Njih pa nebi poslal domov?? Njih nebo UEFA poslala domov sigurno NE! Poleg tega so bili opozorjeni kaj se pripravlja in niso nič naredili,francozi še pravega pregleda ljudi ne opravijo kaj šele ...prikaži več kaj drugega!! Nisem Hrvat ampak naredila se je taka gonja proti njim ,da to ni res! Poleg vsega pa trenutno igrajo najlepši nogomet na prvenstvu in so eni od favoritov!! Nekaterim vam pač to ni všeč! Raje navijam za njih kot tam neke angleže ,italijane ali nemce!

  • primoz.g 00:21 20.junij 2016.

    Pa čekite mal, zdej za državo s prebivalstvom za 3 slovenije skrbi al bo plačala 100 al 120k eurov kazni ? boli njih patka za kazen oni bi samo radi, ostali na prvenstvu, da sem jest odločilni člen bi jih ...prikaži več šutnil domov, pa ne zato ker sem slovenec, ampak zato ker se ne znajo obnašat, boli mene K kdo je zagrešil bakljado, važno je da je bil hrvat, če bi bil čeh ali avstrijec bi revnal enako, neke norme moramo pač držat, oni pa so jih navajeni izigravat. IN bolo BI Edino pravilno da jih pošljejo domov, pa naj potem sami obračunajo s provokatorji, ampak zadartega lahko tam komot nastane nova vojna, bojo ubili 50 folka sigurno če se to zgodi, in zato UEFA ne bo dala druge kazbi kot denarno, recimo 100k jim bodo dali a primerna bi bila 5 mio eur.