Šport
1248 ogledov

Hrvatom se obeta dirkaški spektakel

jean todt Epa
Vodstvo tekmovanja svetovnega prvenstva v reliju je v petek predstavilo koledar dirk za sezono 2021.

Na koledarju je za zdaj 12 dirk, novinka med prireditelji pa je Hrvaška, kjer bo reli na najvišji ravni aprila. Vračata se tudi relija v Keniji in na Japonskem.

V začasnem koledarju za sezono 2021 je 12 dirk, prva bo tradicionalna postaja v Monaku že januarja, sezona se bo predvidoma končala novembra z relijem po Japonski.

Letos je v sezoni, ki jo je dodobra premešala epidemija novega koronavirusa, ostalo samo osem dirk, kot zadnjo so prav v petek dodali še decembrski reli v Monzi.

reli | Avtor: Epa Epa
Za naslednje leto je edina prava novinka med prireditelji relijev za SP Hrvaška, kjer bo dirka po načrtih med 22. in 25. aprilom. V koledarju pa je tudi reli po Estoniji, kjer so letos nenačrtovano vskočili kot nadomestni prireditelji, a so se septembra dobro izkazali pri izvedbi prvega pokoronskega tekmovanja.

Na seznamu sta tudi reli po Keniji, nekoč ena najbolj atraktivnih preizkušenj v koledarju, ki bi se morala vrniti že letos, pa je zaradi pandemije dirka odpadla. Tako bo reli 2021 prvi v tej državi po letu 2002. Podobno velja za Japonsko, ta je po 11 letih odsotnosti zdaj za leto 2021 dobila status zadnje dirke sezone.

Skupno je na koledarju devet relijev v Evropi in trije po svetu, časovno pa je koledar zgoščen šele po juniju, ker so v krovni zvezi upoštevali tudi morebitne posledice epidemije koronavirusa še v začetku naslednjega leta.

Predvideli so tudi scenarij za morebitne odpovedi dirk, kot nadomestni prireditelji bi lahko v tem primeru vskočili v Turčiji, Latviji, Belgiji, Grčiji, Italiji (Monza) in v Argentini.

* Začasni koledar WRC za leto 2021:
21.-24. januar:        Monte Carlo
11. - 14. februar:     Švedska
20. - 25. april:       Hrvaška
20. - 23. maj:         Portugalska
3.- 6. junij:          Italija
24. - 27. junij:       Kenija
15.- 18. junij:        Estonija
29. julij - 1. avgust: Finska
19. - 22. avgust:      Velika Britanija
9. 12. september:      Čile
14. - 17. oktober:     Španija
11. - 14. november:    Japonska
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.