Šport > Moto športi
9906 ogledov

Huda nesreča svetovnega prvaka v reliju

Ott Tänak Epa
Na reliju v Monte Carlu je skozi zrak poletelo vozilo svetovnega prvaka.

Estonec Ott Tänak je lani po dolgih letih prekinil dominacijo francoskih dirkačev, postal je prvi svetovni prvak v reliju po šestih zaporednih naslovih Sebastien Ogierja, pred slednjim je bil kar devetkrat najboljši Sebastien Loeb.

Estonski dirkač je v obrambo naslova tokrat krenil neuspešno, saj je na reliju v Monte Carlu doživel hujšo nesrečo v drugi petkovi hitrostni preizkušnji. Ob veliki hitrosti je v svojem debiju za Hyundai zapeljal na bankino, nato pa ga je katapultiralo v zrak, njegov dirkalnik pa se je kar nekajkrat prevrnil, nato pa po pobočju zdrsnil še na cesto nižje.

Kljub spektakularnim posnetkom sta jo Tänak in njegov sovoznik Martin Järveoja očitno odnesla brez večjih posledic. Oba Estonca sta sicer odšla na pregled v bolnišnico, a le zaradi 'standardnega postopka pri takšnih nesrečah', so sporočili iz Hyundaiove ekipe.

Tänak se je sicer pred dogodkom nahajal na skupno četrtem mestu, za vodilnim Belgijcem Thierryjem Neuvilleom je zaostajal 10.3 sekunde. Tega je kasneje prehitel Elfyn Evans v prvem nastopu za Toyoto, po petkovih jutranjih preizkušnjah ima 3.4 sekunde pred Belgijcem in 5.5 pred šestkratnim zmagovalcem Monte Carla Ogierjem, ki prav tako debitira za volanom Toyote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.