Šport
264 ogledov

Hud udarec za Kopitarja in Kralje

Drew Doughty
Kralji iz Los Angelesa bodo na drugi tekmi končnice nastopili oslabljeni.

Kralji iz Los Angelesa se v prvem krogu končnice merijo z Zlatimi vitezi iz Las Vegasa, Golden Knights pa so prvo tekmo v domači dvorani dobili z rezultatom 1:0 in tako na svoji prvi tekmi v play-offu prišli tudi do prve zmage. Anže Kopitar in soigralci zdaj potrebujejo zmago, če želijo moštvu iz igralniške Meke odvzeti prednost domačega ledu.

A tudi na drugi tekmi dvakratne zmagovalce lige čaka težko delo, še zlasti zato, ker bo moral dvoboj izpustiti prvi branilec moštva Drew Doughty. Ta si je namreč zaradi grobega naleta na prvem dvoboju, ko je udarec v glavo skupil William Carrier, prislužil suspenz, ki ga bo odslužil z neigranjem na drugi preizkušnji v Las Vegasu. Doughty je na prvi tekmi sicer odigral kar 28 minut, v rednem delu lige pa je bil igralec s najvišjim povprečjem odigranih minut (skoraj 27).

"Je eden najboljših branilcev v ligi, z njim ni težko igrati. To ni dobro za ekipo, a nekdo bo moral stopiti naprej in prevzeti njegovo vlogo," pravi branilec Oscar Fantenberg. Pri Kraljih sicer manjka še en pomemben branilec, Jake Muzzin zaradi poškodbe ni igral od 26. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice