Šport
183 ogledov

Kopitarja čaka peklensko vzdušje

anže kopitar
Anže Kopitar in druščina so pred velikim izzivom.

V severnoameriški hokejski ligi NHL se začenja končnica, Los Angeles z Anžetom Kopitarjem pa se bo meril z najmlajšo ekipo v ligi - Vegas Golden Knights. Ta je letos presegla vsa pričakovanja po priljubljenosti v igralniški Meki ZDA, zato gre že v prvem obračunu v noči na četrtek v Nevadi pričakovati tudi izjemno vzdušje.

Anže Kopitar NHL Šport Kralji dobili tekmeca v prvem krogu končnice

Priljubljenost ekipe iz Las Vegasa je res nora. Vodstvo ekipe v je bilo že januarja prisiljeno v drastične ukrepe, ko so se odločili, da bodo hokejisti avtograme delili le še otrokom do 14. leta starosti. "Stvari so nam ušle malce izpod nadzora. Odrasli so otroke enostavno odrinili," je takrat dejal predsednik kluba Kerry Bubolz. Tudi uprava namreč ni verjela, da bo ekipa, ki je fantastično začela sezono, tako zelo priljubljena.

Res je tudi, da so "zlati vitezi", ki so v ligi NHL začela nastopati šele jeseni, podirali rekord za rekordom. In v oktobru, ko se je liga začela, so stavnice za zmago Las Vegasa v Stanleyjevem pokalu ponujale razmerje 200:1, saj se še noben novinec v zgodovini lige ni v prvi sezoni prebil v končnico, kasneje je razmerje zdrsnilo na 6:1 in 7:1.

anže kopitar MVP Šport Sijajnemu Kopitarju kar tri priznanja!

In neverjetno zanimivo je, kako je bila ekipa sestavljena. Šele 21. junija lani, štiri mesece pred začetkom nove sezone, je George McPhee na takoimenovanem razširjenem draftu izbral igralce. V vsakem klubu v ligi je lahko izbral po enega hokejista, a ne iz prve in druge peterke. Čudež je zato še toliko večji, da je ekipa z na videz drugokategornimi igralci, res izstopa le Jonathan Marchessault, tako zelo uspešna.

A garanje je moštvo pripeljalo do kolektivne igre, s čimer so hitro nadoknadili pomanjkanje posamičnih kvalitet in iz meseca v mesec je ekipa rasla. Posebej nevarna pa je ekipa Las Vegasa v domači dvorani, kjer vsaka ekipa doživi tudi delček igralniškega vzdušja.

In Kopitarja in soigralce ne čaka prav nič lahka naloga, saj si ekipa iz Nevade želi spisati vsaj še delček zgodovine lige NHL v letošnjem prvenstvu, v primeru sedmega obračuna pa bodo imeli hokejisti Las Vegasa tudi pomembno prednost domače dvorane.

Zlatan Ibrahimović, Anže Kopitar NHL Šport Kopitar že v družbi Zlatana
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.