Šport
847 ogledov

Indijanci razveselili Kopitarja

chicago blackhawks
Moštvo Los Angeles Kings se je uvrstilo v končnico lige NHL.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je s svojo ekipo v ligi NHL Los Angeles Kings danes ponoči po srednjeevropskem času uvrstil v končnico tekmovanja za Stanleyjev pokal.

Kralji tokrat sicer niso igrali, preboj v nadaljevanje prvenstva jim je omogočil poraz tekmecev St. Louis Blues, ki so s 3:4 doma klonili proti Chicago Blackhawks.

Poleg kraljev so si danes končnico zagotovili tudi njihovi mestni tekmeci Anaheim Ducks, ki so v domači dvorani s 3:1 ugnali Minnesota Wild.

Liga NHL bo razpored prvega kroga končnice razkrila ta konec tedna, kralji pa bodo načrte za izločilne boje predstavili po zadnji tekmi rednega dela, so sporočili iz LA Kings. Ob tem so na spletni strani zapisali še, da bodo prodajo vstopnic za posamične tekme začeli v petek ob 10. uri po njihovem času.

Še pred izločilnimi boji kralje čakata zadnji dve tekmi rednega dela, obe bodo odigrali v domačem Staples Centru. Najprej jih v noči na petek čaka obračun z Minnesoto, za konec pa v noči na nedeljo še proti Dallasu. Los Angeles se bo v prvem krogu končnice pomeril ali s San Jose Sharks ali z Vegas Golden Knights.

Slovenski as kandidat za MVP

Po 80 tekmah je Kopitar resen kandidat tudi za najkoristnejšega igralca (MVP) rednega dela - za nagrado Hart. Po številu točk - ima jih 91 - je na sedmem mestu. Med kralji je z naskokom najboljši igralec rednega dela sezone. Dosegel je 35 golov in 56 podaj. Na statističnem vrhu je Connor McDavid s 103 točkami.

Kralji so v končnici nazadnje igrali v sezoni 2015/16, lani pa so tekmovanje končali že po rednem delu. Največja uspeha so dosegli v sezonah 2011/12 in 2013/14, ko so osvojili Stanleyjev pokal.

Kralji so ob tem razkrili še, da bodo skupaj s fundacijo Kings Care začeli kampanjo #PlayOffItForward, s katero želijo proslaviti uvrstitev v končnico in nekaj vrniti mestu Los Angeles. V dobrodelno iniciativo bodo vključeni člani ekipe, navijači, partnerji in skupnost, pripravljajo pa vrsto dogodkov in zbiralnih kampanj.

Liga NHL, izidi:

Buffalo Sabres - Ottawa Senators 2:4
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 3:4
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice