Šport
2363 ogledov

Po 12 letih stopil v gol in ubranil vse strele na tekmi lige NHL

Scott Foster
NHL moštvo Chicago Blackhawks ima novega junaka.

Šestindridesetleni računovodja Scott Foster je zadnjo tekmovalno tekmo odigral leta 2005, ko je zaključil svojo športno pot na univerzi Michigan. Ducat let kasneje so se mu izpolnile sanje, zaigral je na tekmi lige NHL in jo oddelal brez prejetega zadetka.

"Še pred nekaj urami sem sedel za računalnikom in tipkal, zdaj pa stojim pred vami po 14 minutah in pol igranja v ligi NHL," je po tekmi novinarjem dejal Foster.

Foster je bil na poti v dvorano United Centre, kjer so se Chicago Blackhawks pomerili s trenutno eno najboljših ekip v ligi NHL Winnipeg Jets, ko je prejel klic in začele so se uresničevati njegove sanje. Foster je eden izmed skupine amaterskih vratarjev, ki so v rotaciji za domače tekme Chicaga in lahko zaigrajo, če ima katera od ekip velike težave z vratarji.

Scott Foster | Avtor: Profimedia Profimedia
In ravno to se je tokrat zgodilo. "Ponavadi se povzpnem na tribuno in si z novinarskih položajev ogledam tekmo. Nekaj pojem in nato odidem domov," je svoj običajni dan, ko pride vrsta nanj, opisal Foster. A tokrat se je na ogrevanju pred tekmo poškodoval prvi vratar Anton Forsberg, njegova zamenjava Collin Delia, ki je prav tako debitiral na NHL tekmi, pa je imel težave s krči v tretji tretjini. Na vrsti je bil Foster.

V Igro je vstopil 14:01 pred koncem dvoboja. "Vedno obstaja možnost. Prideš na veliko tekem, fantje pa se poškodujejo, a si ne predstavljaš, da se bo to zgodilo ravno tebi. Velik šok je bil, ko sem se moral obleči. Od takrat naprej je v mojem spominu le še tema," pravi nepričakovani junak.

Pred 21.839 gledalci je nato zaustavil vseh sedem strelov, ki so jih gostje usmerili na njegov gol, Chicago Blackhawks pa so na koncu slavili s 6:2.

Množica je ob njegovih uspešnih obrambah vzklikala njegovo ime. "Sem pravzaprav v najboljših letih," se je pošalil Foster. "Jutri se bom zbudil, zapel srajco in odšel v službo. Je pa to nekaj, kar nikoli ne bom pozabil. To so bile moje sanje."

Scott Foster | Avtor: Profimedia Profimedia

Izbran je bil za igralca tekme, po njej pa je z odgovori navdušil tako navijače in novinarje. Na vprašanje, kaj bo dejal kolegom v službi, je odgovoril takole: "Rekel jim bom, da sem zbral 30 obramb in da smo slavili z 1:0."

Je dobil kakšen nasvet pred odhodom na led. "Ničesar nisem slišal, razen tega, da naj si nadenem čelado." Ste slišali gledalce, ki so se smejali, ko ste stopili v gol? "Tudi sam bi se!"

Scott Foster | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice