Šport
506 ogledov

Neprijeten udarec za Kopitarja

Anže Kopitar Kopitar na drugi tekmi ni vpisal točke.
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL izgubili pomembno gostovanje v Edmontonu.

Kanadčani so na tekmi s Kralji iz Los Angelesa slavili s 3:2, s čimer so Anže Kopitar in druščina zdrsnili na deveto mesto na razpredelnici zahodne konference, torej mesto za želenim play offom.

Gostitelji so po golih Pontusa Aberga in Connorja McDavida vodili že z 2:0, a je Jeff Muzzin še v prvem delu poskrbel za priključek. V 24. minuti je McDavid, s 96 točkami novi najboljši strelec lige NHL, zadel za 3:1. Kralji so se znova hitro približali, Jeff Carter je le dve minuti kasneje pozneje za 3:2, kar pa je bil tudi končni izid. Statistika Anžeta Kopitarja, najboljšega strelca Los Angelesa v sezoni, se ni spremenila. Hrušičan je v dobrih 23 minutah trikrat neuspešno streljal na gol Edmontona.

Los Angeles se zdaj seli v domačo Kalifornijo, kjer ga po prostem dnevu čaka obračun s še eno kanadsko ekipo - Calgaryjem, ki je danes v San Joseju izgubil s 5:1.

Na lestvici je zdaj točko pred Los Angelesom Colorado, ki je ponoči po streljanju kazenskih strelov z 2:1 ugnal novinca v ligi iz Las Vegasa. Enako število točk kot Kralji pa imata Anaheim in St. Louis. Slednji se je veselil zmage z 2:1 v Columbusu. Dallas na 10. mestu zaostaja že pet točk in počasi izgublja možnosti.

Ne gre spregledati, da sta ponoči izgubili tudi obe vodilni ekipi lige. Tampa je v New Jerseyju izgubila z 1:2, Nashville pa v Minnesoti kar z 1:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.