Šport
89 ogledov

Kopitarjeva točka premalo na lokalnem derbiju

Kopitar Ducks Kings
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na soboto odigrali šest tekem.

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v noči na soboto vpisal novo podajo v letošnjo statistiko, a je bilo to premalo za zmago njegovih Los Angeles Kings, ki so po podaljšku klonili na gostovanju pri Račkih iz sosednjega Anaheima z 1:2.

Tekmo med dvema neposrednima tekmecema za končnico v zahodni konferenci je tako kot na 17 od zadnjih 24 medsebojnih srečanj znova odločil le en gol. Pomembno zmago za Anaheim Ducks je tokrat z golom v zadnji minuti podaljška priboril Šved Rickard Rakell.

Kralji so pred tem povedli v sedmi minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Dustina Browna zadel Drew Doughty, a je domača ekipa poravnala izid v 17. minuti druge tretjine z zadetkom Nicka Ritchieja. Rakell je tako že tretjič letos dosegel odločilni zadetek za svojo ekipo. To je bil tudi 32. gol v letošnji sezoni zanj, tako potrebuje samo še enega, da izenači svoj strelski rekord iz lanske sezone.

Scott Foster Računovodja Šport Po 12 letih stopil v gol in ubranil vse strele na tekmi lige NHL

Kopitar pa je z novo vpisano podajo svoj letošnji strelski izkupiček dvignil na 90 točk, s čimer je postal le osmi hokejist Kraljev v zgodovini, ki je v eni sezoni zbral 90 točk in prvi po legendarnem Waynu Gretzkyju v sezoni 1993/94. Gretzky je takrat dosegel 130 točk.

"Seveda smo si želeli dve točki, ampak se bomo morali zadovoljiti z eno. Kljub temu mislim, da ne moremo biti zadovoljni, ker vemo, da lahko igramo bolje. Vse pohvale tekmecem, odigrali so dobro tekmo," je po tekmi povedal 30-letni Hrušičan.

Domača ekipa je po izenačenju v zadnji tretjini močno pritisnila na gol Kraljev, a se je v vratih za goste izkazal Jonathan Quick, ki je na tekmi zbral 31 obramb.

"Kljub vsemu se mi zdi, da smo dobro odigrali zadnjo tretjino. Res so tekmeci pritisnili, a Jonathan se je izkazal v golu. Bil je res dober, imel nekaj izjemnih obramb in mislim, da nam je on zagotovil točko," je ocenil Kopitar, ki je še dodal, da tekme proti Anaheimu vedno pomenijo hud boj, letos zaradi lova na končnico še toliko bolj.

Kralji kljub porazu s 94 osvojenimi točkami na 79 odigranih tekmah ostajajo na mestih, ki vodijo v končnico, vendar imajo njihovi tekmeci manj odigranih tekem. Na sedmem mestu za moštvom iz Los Angelesa so zdaj Rački s 93 točkami in eno tekmo manj, na osmem Colorado Avalanche z 92 točkami in eno tekmo manj, na devetem pa St. Louis Blues z 91 točkami in tremi tekmami manj.

St. Louis je v petek sicer zabeležil poraz po podaljšku v gosteh proti Las Vegas Golden Knights z 3:4, medtem ko je Colorado močno, s 5:0, premagal Chicago Blackhawks.

NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2:1*
Anže Kopitar podaja za Los Angeles.

Las Vegas Golden Knights - St. Louis Blues 4:3*
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 5:0
NY Islanders - Toronto Maple Leafs 4:5
NY Rangers - Tampa Bay Lightning  3:7
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 1:4

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice