Šport
1947 ogledov

Kopitar že v družbi Zlatana

Dustin Brown
Kralji do zmage z izjemno razpoloženim Brownom.

Hokejisti Los Angeles Kings so z zmago v podaljšku s 5:4 nad Minnesoto dodatno potrdili uvrstitev v končnico lige NHL. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v statistiko vpisal podajo v 23. sekundi podaljška, ko je za zmago zadel Dustin Brown. Ta je bil zvezdnik večera, saj je dosegel kar štiri od petih golov za Los Angeles.

Tekma je bila polna preobratov. Gostitelji so sicer povedli, nato so dvakrat zadeli gostje, po dveh tretjinah, drugi del so gostitelji dobili s 3:0, pa je v Staples centru v Los Angelesu pri izidu 4:2 vendarle kazalo na zmago kraljev. Gostje se niso predali in so izid poravnali, v začetku podaljška pa sta najboljša igralca Los Angelesa vendarle poskrbela, da sta točki ostali doma.

Pri tem je zanimivo, da je Kopitar podal Brownu s sredine na levo stran. Kopitarjev soigralec je bil v težkem položaju, le kakšen meter od golove črte, a je z neposrednim udarcem vseeno dosegel odločilni gol. Da je položaj zanj vendarle ugoden, je Kopitarju nakazal tudi z udarcem s palico po ledu, saj je vratar Minnesote pokrival sredino gola.

Los Angeles zdaj čaka dan počitka, nato pa v Kalifornijo prihaja ekipa iz Dallasa. Kralje je sicer pred tokratno tekmo obiskal tudi novi zvezdnik nogometnega moštva LA Galaxy Zlatan Ibrahimović.

Redni del lige se počasi končuje in po tokratnih 12 tekmah je v obeh konferencah znanih po sedem ekip, ki so si že zagotovile napredovanje v končnico. Na vzhodu so to Tampa Bay, Boston, Washington, Toronto, Pittsburgh, Columbus in New Jersey, za zadnje mesto pa se borita Philadelphia in Florida. Philadelphia ima sicer štiri točke naskoka, a odigrano tudi tekmo več.

Na zahodu so udeleženci playoffa Nashville, Winnipeg, Las Vegas, San Jose, Minnesota, Los Angeles in Anaheim. V boju za osmo mesto ima Colorado 93 točk, a tekmo več od St. Louisa, ki zaostaja za točko, ter tri več od Dallasa, ki potuje v Los Angeles. Prav danes je Colorado doživel boleč poraz z 2:4 proti San Joseju.

Henrik in Daniel Sedin Slovo Šport Konec neke ere

Končnico je z zmago z 2:1 nad Torontom danes med drugim potrdil New Jersey, ker pa so ekipe odvisne tudi od izidov tekmecev, se je v končnico prebil tudi Columbus, pa čeprav je s 4:5 po podaljšku izgubil dvoboj z branilci naslova iz Pittsburgha. Omeniti velja še zmago Nashvilla s 4:3 na gostovanju v Washingtonu, s čimer si je ekipa iz mesta country glasbe priigrala predsedniški pokal za najuspešnejšo ekipo v rednem delu sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice