Šport
232 ogledov

Hudiči iz pekla do raja, Kopitar do 20. gola

Anže Kopitar Devils Kings Profimedia
Slovenski zvezdnik je vpisal gol in podajo.

Hokejisti New Jersey Devils so davi premagali Los Angeles Kings s 4:3. Ekipa Los Angelesa, za katero je Anže Kopitar dosegel gol in podajo, je na tekmi vodila z 2:0 in 3:2, na koncu pa so se po podaljšku vseeno veselili gostitelji.

Uvod v tekmo v Prudential Centru je potekal po željah gostov iz Kalifornije. Anže Kopitar je osmi minuti iz protinapada in po perfektni podaji Seana Durzija zadel za vodstvo in dosegel 20. gol v sezoni. Viktor Arvidsson pa je štiri minute kasneje povišal na 2:0.

Tak je bil izid vse do 36. minute, ko je zadel Slovak Tomaš Tatar. Dawson Mercer je v uvodu zadnje tretjine izid izenačil. Ko je Sean Durzi po lepi podaji Kopitarja 4:19 minute pred koncem vnovič popeljal Kralje v vodstvo, pa je vse kazalo na novo zmago ekipe iz Kalifornije.

V končnici pa obramba gostov ni zdržala. Gostitelji so zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju in Nico Hischler je 39 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje in podaljšek. Tega je po dve minutah in pol odločil Mercer, ki je dosegel svoj prvi gol v podaljških in še drugič premagal Pheonixa Copleyja. Vratar Los Angelesa je sicer zbral 28 obramb.

"Seveda je dobro, da smo osvojili točko. Obenem pa smo zelo razočarani, saj smo imeli tik pred koncem še vedno prednost za zmago in to zapravili. S točko zato enostavno ne moremo biti srečni," je po tekmi povedal Kopitar.

Los Angeles ostaja v gosteh. Serijo bo po dnevu premora nadaljeval pri New York Islanders, nato pri New York Rangers.

NHL, izidi:

Washington Capitals - Anaheim Ducks     2:4
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres    5:6 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers   2:7
New Jersey Devils - Los Angeles Kings   4:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild  0:2
Detroit Red Wings - New York Rangers    4:1
St. Louis Blues - Vancouver Canucks     2:3 (podaljšek)
Vegas Golden Knights - Calgary Flames   4:3 (podaljšek)
Seattle Kraken - Boston Bruins          5:6
San Jose Sharks - Nashville Predators   2:6
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.