Šport
24 ogledov

Hvala prekratek za prve stopničke

jaka hvala
1/10
EPA
Tekmo smučarjev skakalcev v švicarskem Engelbergu je dobil Avstrijec Andreas Kofler. Drugo mesto je zasedel Poljak Kamil Stoch, tretje pa Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Jaka Hvala, ki je bil po prvi seriji odličen tretji, je končal na petem mestu, kar je najboljši dosežek v karieri mladega skakalca.

Avstrijec Andreas Kofler (272,6 točke) je zmagovalec prve od dveh tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v švicarskem Engelbergu, potem ko je v finalu zgolj za desetinko točke ugnal Poljaka Kamila Stocha (272,5). Najboljši Slovenec Jaka Hvala (261,1), ki je bil po polovici tekme celo na tretjem mestu, je na koncu s petim dosegel uspeh kariere.

Poleg Hvale, ki se je z današnjim uspehom tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala prebil med najboljšo deseterico, sta v finalni seriji nastopila še Jurij Tepeš (259,1 točke), ki je prav tako končal med najboljšo deseterico na osmem mestu, ter Peter Prevc (251,3), ki je v finalu napadal s 27. mesta in po uspešnem skoku napredoval v "top 15" na končno 14. mesto.

"Uspel mi je super rezultat. Naredil sem dva dobra skoka, še posebej v prvi seriji, kjer sem imel tudi nekaj sreče z vetrom. Ravno takrat se je obrnil. Zelo sem vesel petega mesta in dobrih skokov na današnji tekmi," je uvodoma po uspehu kariere povedal slovenski junak Hvala in dodal: "Trenutno se ne počutim nič bolj obremenjen. Vedno se osredotočim le na svoj skok in se ne obremenjujem z drugimi. Je pa lepo, da se je tudi Jurij vrnil nazaj ter da nas je več, ki smo zmožni skočiti med najboljših deset."

"Glede na razmere v kvalifikacijah, danes te niti niso bile tako spremenljive. Zame se je tekma zelo dobro odvila, saj sem napravil veliko boljše skoke kot v zadnjem času. S tekmo sem zelo zadovoljen. Vsak finale je vrhunska uvrstitev in na finale sem tudi startal. Na koncu sem bil osmi, tako da se nimam kaj pritoževati, saj je to zelo dobra uvrstitev. Prvič po treh ničlah sem znova nekoliko začutil, kako se skače, tudi občutke sem dobil nazaj. Počasi prihajam zraven," pa je razmišljal Tepeš.

Na današnji tekmi je nastopil tudi Matjaž Pungertar, a je s 45. mestom ostal zunaj finala najboljše trideseterice, medtem ko sta že v petkovih kvalifikacijah brez nastopa na današnji osmi tekmi sezone ostala Jernej Damjan in Robert Kranjec.

V nedeljo bo v tem švicarskem športnem središču na sporedu še ena tekma; prva serija se bo tako kot danes začela ob 13.45, ob 12.15 pa bodo najprej na sporedu kvalifikacije. Nedeljska preizkušnja bo zadnja pred že 61. novoletno turnejo štirih skakalnic, ki se bo 30. decembra začela v Oberstdorfu.

Smučarski skoki, Engelberg, rezultati:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.