Šport
84 ogledov

Ibra se je poslovil

Švedska - Belgija
1/10
EPA
Zadnji udeleženci osmine finala so bili znani po tekmah med Švedsko in Belgijo ter Italijo in Irsko. Slednji se je v osmino finala prebiti na račun Albanije z golom v 85. minuti, Švedi z Ibrahimovičem pa so z 0:1 klonili proti Belgiji.

V skupini E so pred zadnjim kolom še vse ekipe upale na uvrstitev med šestnajsterico najboljših. V najtežjem položaju so bili Irci, ki so na prvih dveh tekmah osvojili eno točko, z nekoliko boljšo gol razliko pa je bila z enakim izkupičkom tudi Švedska. Obe reprezentanci sta za uvrstitev v izločilne dvoboje potrebovali zmago. Belgijci, ki so zanesljivo premagali Irce, so bili pred zadnjimi tekmami dugi s tremi točkami, Italija pa prva z maksimalnimi šestimi točkami.

Na dvoboju, ki bi ob porazu ali remiju Švedov pomenil zadnji tekmi Zlatana Ibrahimovića in Kima Källströma v nacionalnem dresu, so bili v uvodnih minutah po pričakovanjih podjetnejši Belgijci, Andreas Isaksson pa je nekajkrat moral posredovati. Tudi v 24. minuti, ko je po prodoru Edena Hazarda akcijo zaključil Kevin De Bruyne. Slednji je pet minut kasneje prišel do strela na desni strani kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo vrat, v 34. minuti pa je bil ob njegovi ostri podaj skozi peterec nekoliko prepočasen Romelu Lukaku.

Belgijci so bili blizu zadetka ob koncu prvega polčasa, ko je novo lepo podajo v kazenski prostor poslal De Bruyne, z glavo je streljal branilec Thomas Meunier, žoga pa je le za las zgrešila švedski gol.

Tudi prva polovica drugega polčasa ni bila ravno zanimiva, v 66. minuti pa je Isaksson moral zaustaviti dober strel De Bruyna. Švedski vratar se je v 72. minuti izkazal tudi ob pobegu Lukakuja, belgijski napadalec je poslal žogo v njegovo telo. Lukaku je nato še enkrat pobegnil, tokrat je zadel mrežo, a je bil v začetku akcije v prepovedanem položaju. Za Švede je s prostega strela zapretil Ibrahimović.

V 79. minuti se je Lukaku lepo obrnil na robu kazenskega prostora, a streljal preko gola, že v naslednji minuti pa je Isaksson zaustavil nevaren strel Driesa Mertensa. Nato pa je bilo konec vsega upanja za Skandinavce. Hazard je prodiral po levi strani, nato podal proti sredini, kjer je žogo na 25 metrih sprejel Radja Nainggolan in jo z močnim diagonalnim strelom poslal v mrežo.

V 86. minuti je za las mimo okvirja vrat z volejem sprožil Ibrahimović.

Irci zasluženo do treh točk

Italijanom tekma proti Ircem ni pomenila prav veliko, saj so bili že pred tem zmagovalci skupine in seznanjeni s tem, da se bodo v osmini finala pomerili s Španci, torej v ponovitvi finala iz leta 2012. Na drugi strani so bili Irci, v tekmi, kjer priložnosti ni bilo veliko, veliko bolj motivirani, na koncu pa so tudi dosegli svoj cilj. Tudi oni so se prebili med 16 reprezentanc, ki bodo igrale v izločilnem delu. A Irce čakajo gostitelji - Francozi.

Italijani, ki so v veliki meri spremenili začetno postavo s prvih dveh tekem, so v prvem polčasu s strelom od daleč zagrozili preko Cira Immobileja, na drugi strani zelenice pa je Jeff Hendrick s 25 metrov le za las zgrešil italijanska vrata, Daryl Murphy pa je s strelom z glabo dobro pretegnil Salvatoreja Siriguja. Ob koncu prvega polčasa bi si otoški nogometaši najverjetneje zaslužili tudi enajstmetrovko, ko je Federico Bernadeschi trčil v Jamesa McCleana in ga podrl na tla.

Italija - Irska | Avtor: EPA EPA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V drugem polčasu so v redkih priložnostih prednjačili Italijani, v 53. minuti je Juventusov Simone Zaza z volejem žogo poslal malo čez prečko, v 77. minuti pa je Napolijev Lorenzo Insigne z roba kazenskega prostora sprožil, le centimetri pa so ga ločili od veselja. V končnici tekme pa se je tehtnica nagnila na irsko stran, Irci so si zmago zagotovili v 85. minuti.

Wes Hoolahan, ki je minuto prej tudi sam imel lepo priložnost za zadetek, je poslal predložek pred gol, kjer je bil na pravem mestu Robbie Brady.

Euro 2016, skupina E, 3. kolo:

Italija : Irska  0:1 (0:0)
Brady 85.

Švedska : Belgija  0:1 (0:0)
Nainggolan 84.

Lestvica:
1. Italija            3 2 0 1 3:1 6
2. Belgija          3 2 0 1 4:2 6
3. Irska            3 1 1 1 2:4 4
4. Švedska       3 0 1 2 1:3 1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.