Šport
14 ogledov

Iniesta: Jaz bi moral izvajati penal

Sergio Ramos EPA
Hrvaška reprezentanca je v torek premagala Španijo tudi po zaslugi zgrešene enajstmetrovke Sergia Ramosa. Izvajati bi jo sicer moral Andres Iniesta.

Španska reprezentanca si je s porazom proti Hrvaški (1:2) precej zakomplicirala pot do načrtovane ubranitve naslova. Dvakratni zaporedni evropski prvaki so z drugim mestom v skupini D padli v spodnji del razpredelnice, kjer bodo igrale tudi velesile Nemčija, Francija, Anglija in Italija. Slednja bo že v osmini finala tekmec rdeče furije.

Španija je do dvoboja s Hrvaško na evropskih prvenstvih nanizala 15 tekem brez poraza, tokrat pa sta bila za branilce naslova usodna Nikola Kalinić in Ivan Perišić, ki sta zadela v polno ob koncu obeh polčasov. A tudi Španci imajo velik delež ob porazu.

"Nameraval sem izvajati najstrožjo kazen, a je Ramos zahteval žogo. Bil je prepričan, da bo zadel, jaz pa vedno zaupam tistemu, ki se odloči za izvajanje enajstmetrovke," je po tekmi dejal Andres Iniesta, ki je tako odločilni strel prepustil Sergiu Ramosu, ta pa nato ni uspel premagati vratarja Danijela Subašića.

"Nismo imeli sreče in zgrešili smo enajstmetrovko, vendar se takšne reči pač dogajajo. Zaradi poraza imamo težke trenutke," je še dejal Iniesta in dodal: "Zdaj se moramo dobro pripraviti na dvoboj z Italijo. V teoriji nas zdaj čakajo na papirju močnejše reprezentance, a nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Nogomet je takšen.".

Vicente del Bosque ni vplival na izbor strelca enajstmetrovke. "O tem ne odločam jaz. Igralci se o strelcu enajstmetrovke dogovorijo med seboj," je dejal španski selektor, ki je furijo že popeljal do evropskega in svetovnega naslova.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.