Šport
695 ogledov

Igralci obupani: "To je čisti kaos. Če bi prej vedel, ne bi nikoli prišel"

Epa Novak Đoković (na sliki) je želel pomagati, a so njegova prizadevanja pristala na neplodnih tleh.
S povečevanjem števila okuženih na prizorišču uvodnega grand slama sezone situacija postaja iz dneva v dan bolj kaotična.

Organizatorji turnirja za OP Avstralije so potrdili še dve novi okužbi s koronavorisom. Skupno je bilo v povezavi s turnirjem, ki naj bi se začel 8. februarja, okuženih deset ljudi, med njimi tudi štirje tenisači. 

V Melbournu in nekaterih drugih mestih, kot je denimo Adelaide, kjer obvezno karanteno med drugimi prestajata Novak Đoković in Rafael Nadal, so razmere vse bolj kaotične zaradi strogih pravil glede omejevanja širjenja okužbe. 

novak đoković Kaos Šport Đoković označen za bedaka, teniška igralka ima neljube obiskovalce

 | Avtor: Epa Epa
V karanteni je trenutno več kot 230 ljudi, od tega 72 igralcev in igralk ter več kot 160 članov spremljevalnega osebja. Večina se jih je Avstralijo pripeljala na letalih iz Abu Dabija, Los Angelesa in Dohe, na katerih so bili tudi potniki, ki so jim ob pristanku potrdili okužbo s koronavirusom.

Udeleženci grand slama, ki so se nepričakovano znašli zaprti v hotelskih sobah, nimajo dostopa do igrišč, kar bi lahko močno vplivalo na njihovo formo ob začetku turnirja.

Za rizične igralce in igralke, ki nimajo potrjene okužbe, se je javno zavzel prvi igralec sveta Novak Đoković, ki je s pismom apeliral na direktorja turnirja Craiga Tileyja, kateremu je predlagal selitev v hotele s pripadajočimi igrišči, a se je zaradi tega znašel na udaru kritik, najprej s strani premierja Viktorije, ki je predlog gladko zavrnil, nato pa še Nicka Kyrgiosa, ki je Đokovića označil za "bedaka".

nadal đoković Pa ravno on! Šport Je to najbolj nor teniški rekord vseh časov?

Teniški zvezdniki se v izolaciji poskušajo znajti po najboljših močeh, na začetek enega od štirih vrhuncev sezone pa se pripravljajo kar za štirimi stenami, kar zahteva nemalo improvizacije.

Da v Avstraliji vlada obsedno stanje, je v pogovoru za Sportski Žurnal potrdil srbski teniški igralec Viktor Troicki, ki si je uvrstitev v glavni žreb izboril skozi kvalifikacijski turnir.

 | Avtor: Epa Epa
"To je čisti kaos. Grozno, kar zadeva vse. Zaprt sem že 14 dni, ne smem iz sobe. Ne morem trenirati, ne morem početi ničesar. Propadel mi bo grand slam. Ne morem se na dvoboje na pet nizov pripraviti v hotelski sobi. Groza. Katastrofa. Če bi to vedel, ne bi nikoli prišel sem," je povedal nekdanji 12. igralec sveta

"Vsa priprava je šla po zlu. Dva tedna ležanja v posetlji. Vsaj mesec in pol se bom vračal v formo. Tole je pravi kaos za mojo kariero," je dodal srbski tenisač.

Razmere v Melbournu je opisal že pred dnevi, ko je z ekipo pristal v deželi tam spodaj. "Ne smemo iz sobe. Pravila so zelo stroga, policija je na vsakem koraku. Z letališča so nas v hotel prepeljali v policijskem spremstvu. Do nas se vedejo, kot da smo vesoljci," je potožil 34-letnik.

Troicki naj bi bil po lastnih zagotovilih že dvakrat okužen s koronavirusom, a je bolezen v obeh primerih prebolel brez zapletov.

viktor troicki | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.