Šport
27 ogledov

Igralci z novim predlogom

gary bettman EPA
Po dvotedenskem premoru so se na zadnji dan leta v severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL nadaljevali pogovori med sindikatom igralcev in lastniki klubov.

Igralci so predložili kompromisni dogovor, ki pa je po besedah vodje lige NHL Garyja Bettmana "obsežen". Strani se od septembra prepirata o novi tarifni pogodbi, ki bi naj veljala deset let.

Od septembra v NHL tako za igralce velja lockout, ligi pa grozi odpoved celotne sezone. Precej igralcev si je že poiskalo nove sredine v Evropi ali nižjih ligah v ZDA in Kanadi. Anže Kopitar igra na Švedskem, Jan Muršak pa pri Olimpiji.

Bettman ima zdaj časa najkasneje do 19. januarja, da se vodstvo lige in sindikat dogovorita, s čimer bi pod streho spravili vsaj skrajšano sezono 48 tekem. Lastniki klubov so obljubili, da bodo še danes preučili nove predloge in takoj zatem nadaljevali s pogovori s sindikatom. V NHL so nazadnje povsem odpovedali tekme sezone 2004/2005.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.