Šport
28 ogledov

V ligi Ebel vse več hokejistov NHL

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Medtem ko je ljubljansko Telemach Olimpijo okrepil Jan Muršak, se podoben trend nadaljuje tudi drugje po Evropi. Vse več igralcev severnoameriške lige NHL se zaradi lock-outa seli na staro celino, tudi v ligo Ebel.

Potem ko je ljubljanski hokejski klub Telemach Olimpija v času "lockouta" v ligi NHL v ligo Ebel z Janom Muršakom pripeljal prvo okrepitev iz najmočnejše lige na svetu, so zgledu kluba iz Tivolija sledili še nekateri tekmeci. Thomas Vanek je tako sklenil začasno pogodbo z Gradcem, danes pa so pri Dunaju potrdili sodelovanje s Coreyjem Potterjem.

thomas vanek | Avtor: EPA EPA
Vanek se je za prihod v Gradec dogovoril v ponedeljek, pričakujejo ga v četrtek ali petek, zaigral pa naj bi že na petkovem dvoboju z Medveščakom. Tako avstrijski reprezentant Vanek, ki sicer igra za Buffalo Sabres, kot član Edmontona Potter sta z novima kluboma sklenila kratkoročni pogodbi do 4. novembra. Potter bo na Dunaj pripotoval v četrtek, zaigral pa bo že na tekmi z branilcem naslova Linzem v petek. Še en začasni prestop avstrijskega hokejista na domače ledene ploskve pa je, kot kaže, za zdaj ostal neuresničen. Kot poroča koroški časnik Kleine Zeitung, se Michael Grabner in beljaški klub VSV nista dogovorila za sodelovanje, vzroki so bili finančne narave.

Gretzky optimističen pred novimi pogovori v NHL

Pogovori o usodi nove sezone hokejske lige NHL se bodo nadaljevali v noči na torek po srednjeevropskem času, so danes sporočili iz vodstva lige. Sprti strani vodstva tekmovanja in sindikata igralcev se bosta sestali v New Yorku.

Pogovore naj bi po pričakovanjih nadaljevali tam, kjer so se ustavili na zadnjem sestanku pred dnevi - pri dogovorih o formalnostih, kot so dohodki, ki niso neposredno povezani s hokejem, in zavarovanje igralcev. Do ekonomskega bistva spora, delitve dobička in odstotkov prihodkov lige, pa naj tokrat po mnenju poznavalcev dogajanja še ne bi prišli. Za zdaj v načrtu tudi ni nadaljnjih pogovorov.

Medtem pa se je oglasil tudi Wayne Gretzky, legenda hokejskega sveta in NHL, ter izrazil upanje in prepričanje, da bosta strani našli dogovor. Če ne prej, bi morali po Gretkyjevem mnenju najti rešitev vsaj do 1. januarja 2013, tako da bi lahko igralci nastopili na zimski klasiki, tekmi pod milim nebom, ki bi jo po načrtu 1. januarja morala odigrati Detroit Red Wings in Toronto Maple Leafs. "Z vsem srcem verjamem v dogovor. Morda sem samo tako velik hokejski navijač, toda upam, da bomo najpozneje 1. januarja lahko gledali hokej v NHL," je dejal Gretzky. Obenem je poudaril, da je spor po njegovem mnenju manjši kot leta 2004, ko je bilo tekmovanje doslej zadnjič prekinjeno, tudi takrat je bila jedro spora finančna plat tekmovanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.