Šport
44 ogledov

Ikovic bronast na Rogli

Sport 18.01.2014 Zan Kosir, svetovni pokal, paralelni veleslalom, Rogla, smucanj Saša Despot
Slovenski deskar Črt Ikovic je na mladinskem svetovnem prvenstvu na Rogli v paralelnem slalomu osvojil bronasto medaljo. Zlato je osvojil Rus Dimitrij Loginov, srebro pa rojak prvaka Dimitrij Karalgačev.

"Vedel sem, da zmorem. Uspelo mi je," je bil zadovoljen Črt Ikovic, ki se je tako pridružil klubu Hafner-Mastnak-Marguč, ki se lahko pohvalijo s kolajnami z elitnih mladinskih tekmovanj.

"Že večkrat sem omenil, da smo z mladinsko ekipo to pomlad tu na Rogli odlično delali in kolajna je najlepše potrdilo in nagrada," pravi trener Izidor Šušteršič, ki je s pomočnikom Jernejem Demšarjem ter serviserjem Daretom Centrihom ter reprezentančnimi kolegi prvi čestital bronastemu Ikovicu.

Najboljši slovenski mladinec je dopoldan dosegel 13. kvalifikacijski čas, nato pa je v izločilnih bojih po vrsti ugnal dva Avstrijca, v osmini finala Fabina Obmanna, v četrtfinalu pa Arvida Aunerja. V polfinalu je klonil proti novemu svetovnemu prvaku, Rusu Dimitriju Loginovu. V boju za kolajno je Ikovic v malem finalu ugnal Kanadčana Julesa Lefebvreja.

Dva Slovenca brez finala

Jure Retuznik je tokrat ostal izven finala, osvojil je 31. mesto. Enako velja za Žigo Ozebka, ki je slalom zaključil že po prvi kvalifikacijski vožnji ter zasedel 43. mesto v konkurenci 53 deskarjev.

Med dekleti, kjer Slovenk ni bilo na startu, je svetovna prvakinja postala Nemka Ramona Theresia Hofmeister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.