Šport
20 ogledov

Marguč klonil šele v finalu

rok marguč EPA
Deskar Rok Marguč je na tekmi svetovnega pokala v Turčiji v paralelnem veleslalomu osvojil drugo mesto.

V predzadnji tekmi svetovnega pokala in prvi najvišjega ranga v Turčiji nasploh je Rok Marguč zasedel drugo mesto, se po Moskvi drugič v nizu na tekmah svetovnega pokala zavihtel na stopničke, s tem pa v skupnem seštevku napredoval na peto mesto. Za Celjana so to šeste stopničke v karieri, drugič je zasedel drugo mesto..

Tokrat je Marguča v slabih vremenskih razmerah (v gosti megli) za 22 stotink sekunde premagal le izkušeni Avstrijec Andreas Prommegger, sicer pa je pred tem Slovenec dosegel 12. čas kvalifikacij, nato pa premagal Švicarja Kasparja Flütscha, Avstrijca Benjamina Karla in Rusa Andreja Soboljeva.

Bolgar na poti h naslovu

Slovenski uspeh je s 14. mestom dopolnil Tim Mastnak, ki je bil po kvalifikacijah celo deseti, nato pa je izgubil že prvi dvoboj, premagal ga je vodilni v svetovnem pokalu Bolgar Radoslav Jankov, ki je storil še en velik korak k presenetljivi osvojitvi kristalnega globusa. Zasedel je sedmo mesto, ker pa so bili njegovi zasledovalci v svetovnem pokalu slabši, so možnosti, da globus izgubi, minimalne. 

Tretje mesto je sicer tokrat zasedel Nemec Patrick Bussler. Tretji slovenski predstavnik Jure Hafner je zasedel 25. mesto

Paralelni veleslalom, Kayseri:

1. Andreas Prommegger (Avt)
2. Rok Marguč (Slo)
3. Patrick Bussler (Nem)
4. Andrej Soboljev (Rus)
5. Nevin Galmarini (Švi)
...
14. Tim Mastnak (Slo)
25. Jure Hafner (Slo)

Vrstni red v svetovnem pokalu: 

1. Radoslav Jankov (Bol) 3650 točk
2. Roland Fischnaller (Ita) 2820
3. Andrej Soboljev (Rus) 2786
4. Andreas Prommegger (Avt) 2620
5. Rok Marguč (Slo) 2190
...
20. Tim Mastnak (Slo) 762
38. Jure Hafner (Slo) 184
51. Črt Ikovic (Slo) 39

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.