Šport
51 ogledov

Športna sobota bo šla v anale

52 zlata lisica Anže Petkovšek
Preteklo soboto so slovenski zimski športniki poskrbeli za nove mejnike.

V soboto so se številni Slovenci veselili ob uspehih zimskih športnikov v svetovnem pokalu. Poleg skakalcev sta za zadovoljstvo poskrbela tudi dva smučarja in deskar.

Končni sobotni izplen za Slovenijo: sedem uvrstitev na stopničke - ena zmaga ter po tri uvrstitve na drugo oziroma tretje mesto. 

Ob trojnem slavju Petra Prevca, Domna Prevca in Roberta Kranjca v Saporu je uspeh skakalnega dela slovenske reprezentance dopolnila Ema Klinec s tretjim mestom v Oberstdorfu. 

Ana Drev na veleslalomu v Mariboru in Boštjan Kline na smuku v Garmisch-Partenkirchnu sta zasedla drugo mesto, epski dan pa je dopolnil Rok Marguč s tretjim mestom na paralelnem slalomu v Moskvi.

Rekord držal manj kot leto dni

Z vsemi naštetimi dosežki so Slovenci presegli lanski 15. marec (štiri uvrstitve na stopničke), ko sta bila Jurij Tepeš in Peter Prevc na vrhu razpredelnice na poletih v Planici, Jakov Fak je zmagal na tekmi s skupinskim štartom v Hanti-Mansisku, Tina Maze pa je bila tretja na veleslalomu v Meribelu.

V kar enajstih različnih primerih pa so Slovenci v enem samem dnevu zabeležili po tri uvrstitve na oder za zmagovalce.

Pred dobrimi tremi leti tri zmage

Kot "zlati dan" bi lahko označili tudi 27. januar 2013, ko sta Tina Maze (slalom v Mariboru) in Robert Kranjec (poleti v Vikersundu) slavila na tekmi svetovnega pokala, Rok Marguč pa je postal svetovni prvak v paralelnem slalomu v Quebecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.