Šport
15 ogledov

Iličić zabil proti Romi

Josip Iličić EPA
Josip Iličić je bil prvi strelec na tekmi osmine finala Evropske lige med Fiorentino in Romo. Dvoboj se je končal z 1:1. Neugoden rezultat na prvi tekmi je zabeležil tudi Inter Samirja Handanovića.

Še na začetku tega koledarskega leta je bil Josip Iličić izjemno nepriljubljen med navijači Fiorentine, a jih je z dobrimi predstavami znova pridobil na svojo stran. Vedno večjo vlogo mu namenja tudi trener vijoličastih Vincenzo Montella.

Dolgoletni igralec Rome, Montella je v glavnem italijanskem mestu prebil 11 let, je tudi tokrat uvrstil slovenskega nogometaša v prvo enajsterico, Iličić pa se mu je na najboljši način oddolžil v 17. minuti. Jojo je na desni strani kazenskega prostora sprejel podajo Mohameda Salaha in nato žogo poslal v zgornji bližnji kot tekmečevih vrat. Vratar Łukasz Skorupski se je okroglega usnja sicer dotaknil, a mu ni uspel preprečiti poti v mrežo.

Iličić, ki naj bi se počasi vrnil tudi v slovensko izbrano vrsto, je bil udeležen še pri dveh nevarnih akcijah Fiorentine, ob koncu prvega polčasa pa je precej bolje zaigrala tudi Roma, a sinovi volkulje niso uspeli zatresti mreže. Tik pred odhodom na glavni odmor je Iličić prejel še rumeni karton.

V drugem polčasu so imeli Rimljani izjemno priložnost za izenačenje. V 59. minuti je domači obrambi pobegnil Juan Manuel Iturbe, vratar Neto pa ga je po oceni sodnikov nepravilno zaustavil. Brazilski čuvaj je bil besen nad odločitvijo, prav tako nezadovoljni pa so bili nogometaši Rome, ki so zanj zahtevali tudi rdeči karton. Neto je dobil le rumenega, nato pa je odlično zaustavil strel Adema Ljajića z bele točke.

Le nekaj minut kasneje je na drugi strani zelenice sprožil Iličić, a je žoga švignila mimo vrat gostov, enako pa se je zgodilo tudi ob strelu Borje Valera. V 77. minuti pa je potek italijanskega dvoboja v veliki meri spremenil Seydou Keita, ki se je po podaji iz kota povsem sam znašel v petercu Fiorentine in z lahkoto zadel za 1:1.

Že minuto kasneje je Skorupski v kot odbil žogo po strelu Milana Badlja, v 81. minuti pa je ob aplavzu domačih navijačev igrišče zapustil Iličić. Zamenjal ga je Elhadji Babacar.

Handanović le na klopi

Manj zadovoljen je bil lahko po prvi tekmi Samir Handanović. Ta je tudi tokrat tekmo Interja v gosteh pri Wolfsburgu spremljal s klopi za rezervne igralce, po običaju v tej sezoni je v evropskem tekmovanju prednost pred njim dobil argentinski čuvaj mreže Juan Pablo Carrizo. Trener črno-modrih Roberto Mancini je po tekmi najverjetneje obžaloval takšno odločitev, saj se Argentinec ni izkazal. Inter je sicer hitro povedel, Rodrigo Palacio je zadel po podaji Maura Icardija, a so kasneje prevladovali gostitelji, nekaj priložnosti pa so imeli tudi Italijani.

Že v prvem polčasu so domačini izenačili po kotu, strelec je bil Naldo, v drugih 45 minutah pa so volkovi udarili še dvakrat preko Kevina De Bruyneja. Pri prvem zadetku Belgijca je Carrizo slabo izbijal žogo, ta je prišla do Vieirinhe, ki jo je le še namestil na nogo soigralcu. V drugo je bil De Bruyne natančen iz prostega strela.

Evropska liga, osmina finala, prve tekme:

Zenit : Torino  2:0 (1:0)
Witsel 38., Criscito 53. 

Wolfsburg : Inter  3:1 (1:1)
Naldo 28., De Bruyne 63., 76.; Palacio 5.

Dnipro : Ajax  1:0 (1:0)
Zozulja 30.

Club Brugge : Bešiktaš  2:1 (0:0) 
de Sutter 62., Refaelov 79./11-m; Töre 46. 

Everton : Dinamo Kijev  2:1 (1:1)
Naismith 39., Lukaku 82./11-m.; Gusev 14.

Villarreal : Sevilla  1:3 (0:2)
Vietto 48.; Vitolo 1., Mbia 26., Gameiro 50.

Napoli : Dinamo Moskva  3:1 (2:1)
Higuaín 25., 31./11-m, 55.; Kuranyi 2.

Fiorentina : Roma  1:1 (1:0)
Iličić 17., Keita 77.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.