Šport
25 ogledov

Ilka Štuhec zmagala v Lake Louisu

Ilka Štuhec Profimedias
Ilka Štuhec s številko 29 do prvega mesta. To so njene prve stopničke v svetovnem pokalu.

Na smuku v Lake Louisu je z zmago presenečenje pripravila Ilka Štuhec. Slovenka se je sicer prvič v karieri tekem za svetovni pokal zavihtela na zmagovalni oder.Njena najboljša uvrstitev doslej je bilo četrto mesto pred tremi leti na superveleslalomu v Beaver Creeku, v smuku pa je lani marca v Garmisch-Partenkirchnu osvojila peto mesto. Decembra 2011 je bila na smuku v Lake Louisu šesta.

Dolgo časa je na tokratni tekmi s številko 17 vodila Kajsa Kling, a je nato s številko 28 na prvo mesto skočila Italijanka Sofia Goggia. Ta je bila v cilju neizmerno vesela svojega dosežka, za devet stotink je ugnala Švedinjo, takrat pa je bila že na progi tudi Štuhčeva, ki je imela že na drugem merjenju časa več kot šest desetink prednosti. Razlika se je nato nekoliko zmanjševala, vseeno pa je Mariborčanka za 22 stotink prehitela tudi italijansko smučarko.

Takoj za Slovenko je grd padec doživela Švicarka Joana Haehlen in tekma je bila pred nastopom Američanke Mikaele Shiffrin za nekaj časa prekinjena. Specialistka za tehnične discipline ni mogla ogroziti 73. slovenske zmage v svetovnem pokalu, za Štuhčevo, ki je bila edina Slovenka na startu, pa so kasneje po vrsti zaostajale tudi ostale smučarke.

V Lake Louisu bo v soboto na sporedu še en smuk, na katerem bo z rdečo majico vodilne prvič nastopila Štuhčeva. V nedeljo bo na sporedu še superveleslalom. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Ilka Štuhec skočila na 10. mesto.

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 08:18 03.december 2016.

    Čudovito !Le tako naprej.

  • marialorca 22:25 02.december 2016.

    LEPO !!!! Bravo ILKA ŠTUHEC. Še naprej tako.