Šport
22 ogledov

"Imam le osem ali devet igralcev"

Pep Guardiola Bayern EPA
Trener Bayerna Pep Guardiola pred nemškim superpokalom ni ravno pretirano samozavesten.

"Pred letom dni so bili moji igralci fizično bolj pripravljeni na superpokal. Trenutno imam le osem ali devet nogometašem, ki so dovolj pripravljeni," je pred bojem za superpokalno lovoriko dejal trener Bayerna Pep Guardiola. Njegovi izbranci se bodo za prvi naslov v sezoni pomerili z dortmundsko Borussio.

Veliki Bayernov rival je v minuli sezoni osvojil nemški superpokal, v prvenstvu pa so premočno zmagali Bavarci, ki so z golom v podaljšku dobili tudi medsebojni dvoboj v finalu pokala. A tokrat so se zaradi igranja na svetovnem prvenstvu v Braziliji treningom na novo sezono precej kasneje pridružili Arjen Robben, Philipp Lahm, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger in še nekateri. "Člani svetovnih prvakov so dobro trenirali, a potrebujejo še nekaj časa. Vesel sem, da imam v kadru šest svetovnih prvakov. Po treningu se bom pogovoril z nogometaši in se nato odločil, kdo lahko igra v superpokalu in koliko časa. To zame ni prijateljska tekma, gre za lovoriko. Igrali bomo na zmago," obljublja Guardiola."

Superpokal se bo začel jutri ob 18. uri, nemško prvenstvo pa 22. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.