Šport
24 ogledov

Reina k Bayernu, Barça želi Boatenga

Reina AC Milan Napoli Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Trener Bayerna Pep Guardiola je pripeljal željenega konkurenta Manuelu Neuerju in zavrnil možnost odhoda Jeroma Boatenga v Katalonijo.

Trener münchenskega Bayerna, Katalonec Pep Guardiola, je že nekaj časa načrtoval nakup vratarja, s katerim bi Manuelu Neuerju zagotovil konkurenco, s katero bi bil nemški reprezentant še boljši, ob tem pa tudi ne bi bil tako obremenjen. Nekdanji trener Barcelone se je odločil za nekdanjega igralca Blaugrane - Pepeja Reino.

Reina je v lanski sezoni kot posojen nogometaš Liverpoola branil za Napoli, s katerim je osvojil tretje mesto v italijanski Serie A. Z Bavarci naj bi podpisal triletno pogodbo, moštvu z Anfielda pa naj bi nemški prvaki v zameno nakazali tri milijone evrov. Reina se je rodil v Madridu, toda nogometno se je izobrazil v Barcelonini La Masii. Lani je za Napoli branil na skupno 43 tekmah. Leta 2005 je Liverpool Villarrealu zanj plačal 8,7 milijona evrov.

40 milijonov za branilca

Španski mediji so poročali še o enem poslu, v katerega je bil vpleten Bayern. Barcelona namreč išče še enega branilca, tokrat naj bi Katalonci oči vrgli na nemškega reprezentanta Jeroma Boatenga. Slednji naj bi bil pripravljen na selitev, vendar bo do nje težko prišlo.

Bavarci naj bi branilcu že sporočili, da ga iz svojih vrst ne bodo pustili za manj kot 39 milijonov evrov, kolikor pa Barcelona ni pripravljena plačati. "Sem stoodstotno prepričan, da Boateng ne bo zapustil Bayerna," je navijače Kataloncev še dodatno ohladil njihov nekdanji trener, ki se z Bavarci nahaja na pripravah v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.