Šport
27 ogledov

V Dinamo prišel mladi up Barcelone

Dani Olmo Dinamo Zagreb gnkdinamo.hr
Zagrebški Dinamo je podpisal pogodbo s talentiranim 16-letnikom Danijem Olmom.

Napadalec je imel vidno vlogo v mlajših selekcijah Barcelone, v svoji starostni kategoriji je bil kapetan in najboljši strelec moštva. Ob tem je Dani Olmo tudi španski reprezentant selekcije U16.

"Srečen sem, ker sem prišel v Dinamo," je sprva povedal mladi Katalonec in se nato tudi na kratko predstavil hrvaškim navijačem. "Rodil sem se v Terrassi, tam sem pri treh letih začel igrati nogomet. Pri sedmih letih sem se pridružil Espanyolu, že leto kasneje pa sem dobil povabilo Barcelone," je dejal Olmo, v zadnjih petih letih vedno najboljši strelec kluba v svoji starostni kategoriji.

"Tukaj se dela odlično"

"Dinamo je bil najboljša opcija za moj razvoj. Tukaj se odlično dela z mladimi, slednji že kmalu dobijo svojo priložnost v članskem moštvu. Odločitev je bila pravzaprav lahka, potem ko so moji starši in ljudje iz kluba prišli do spoznanja, da je ta selitev dobra zame. (Luka, op. a.) Modrić, (Alen, op. a.) Halilović, (Mateo, op. a.) Kovačić, (Mario, op. a.) Mandžukić, (Dejan, op.a.) Lovren ... Vsi so igrali za Dinamo, danes pa igrajo po najboljših klubih v Evropi, tako da je jasno, da se tukaj odlično dela. Moja naloga je, da delam in se borim za priložnost," je zaključil Olmo.

Olmo je dodal še, da bo Barça vedno njegov klub in da bi se želel nekega dne vrniti. Pri odločitvi za Dinamo so mu pomagale tudi lanske izkušnje z dopusta na Krku, ko je, po njegovih besedah, spoznal veliko "dobrih ljudi". Iz hrvaške prestolnice se je v Katalonijo pred začetkom te sezone podal mladi vezist Alen Halilović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.