Šport
17 ogledov

Pérez in Mendes o Di Maríi in Falcau

Santiago Bernabeu Florentino Pérez and José Ángel Sánchez Jorge Mendes Reševalni pas/Twitter
Predsednik madridskega Reala in agent številnih znanih nogometašev sta se v družbi direktorja Madridčanov Joséja Ángela Sáncheza ob kosilu sestala v restavraciji na stadionu Santiago Bernabéu.

Gradbeni mogotec Florentino Pérez se na Bernabéuu pojavi redko, čeprav gre za predsednika madridskega Reala. Prisotnost Péreza na stadionu, če seveda ne gre le za ogled tekme, ponavadi pomeni, da se dogaja nekaj pomembnega v poslovnem delu klubskega delovanja. Tokrat ni bilo težko ugotoviti, zakaj je Pérez prišel v hram evropskih prvakov.

Portugalec Jorge Mendes je eden najbolj vplivnih nogometnih agentov na svetu, med njegovimi varovanci sta tudi Ángel Di María in Radamel Falcao. Argentinec se po štirih letih očitno poslavlja od Madrida, čeprav je bil v lanski sezoni eden najbolj zaslužnih za Realovo težko pričakovano Décimo. Kolumbijca že celotno poletje povezujejo z Realom, čeprav je slednji član Monaca in je še v nedeljo trdil, "da trenutno ne more rezmišljati o nobenem drugem klubu".

PSG našel "obvoz" mimo sankcij

Španski kolegi so v preteklih mesecih postregli s številnimi "dokazi", da je Falcaova želja, da obleče beli dres in da je njegov prihod posledično neizbežen, čeprav je "El Tigre" do predlanske sezone igral za Atlético Madrid. Prebrali smo lahko izjave reprezentančnih kolegov in družinskih članov, spremljali "prijateljevanja" na socialnih omrežij in še mnogo drugega. A vendarle se zdi, da Falcao trenutno ni tako blizu selitve v špansko prestolnico, kot je Di María blizu odhoda. 

Mendes naj bi sprva Di Marío želel prodati v Monaco, vendar je sledil preobrat in bitko za podpis "El Fidea" očitno dobiva Paris Saint-Germain. Francoski prvaki so tarča sankcij Uefe zaradi kršitve finančnega "fair-playa", vendar naj bi se z Realom dogovorili, da bodo glavnino celotne odškodnine (80 milijonov evrov) poravnali čez leto dni, do takrat pa naj bi Argentinec za njih nastopal kot posojeni nogometaš.

Pérez in Mendes sta v odličnih odnosih, njuni poslovni stiki imajo že pestro zgodovino. Vsekakor se verjetnost Falcaovega prestopa v Madrid veča, čas uradne potrditve Di Maríine selitve na Parc des Princes pa se bliža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.