Šport
35 ogledov

Imena pretepačev znana

Slavko Kanalec, predsednik HK Jesenice in direktor Acronija, želi razčistiti vsa Žurnal24 main
Po incidentu, ko je v soboto šesterica hokejistov Acronija Jesenic pretepla svojega trenerja Mika Posmo, smo za pojasnitev okoliščin poklicali predsednika HK Acroni Jesenice Slavka Kanalca.

G. Kanalec, nam lahko pojasnite, kdo so hokejisti, ki so pretepli trenerja Mika Posmo?
Mi imena vemo. Razčistiti moramo veliko detajlov, da lahko povemo kaj več. V ta dogodek ne želim nikogar vpletati, če ni bil aktivno udeležen. Dajte nam čas, da razčistimo in potrdimo vsa dejstva.

Pa lahko potrdite, da je vzrok za pretep pijančevanje Mika Posme in Todda Elika?
To pa težko komentiram. Šlo je za slavje celotne ekipe. V principu se je vse to dogajalo po petkovi zmagi na državnem prvenstvu, ko so slavili zmago vsi. Da bi bilo njuno pijančevanje izključen razlog za incident, ne bi mogel pritrditi.

V javnosti že dalj časa krožijo govorice o pijančevanju in razgrajanju Posme in Elika. Vi kot predsednik kluba morate o tem zagotovo vedeti kaj več?
Seveda. Mi smo te zadeve spremljali. Sam sem se obračal na raznorazne lastnike, direktorje teh lokalov. Če želim kakršenkoli postopek začeti, mi morajo biti znana neka dejstva, prijave ... Teh pa ni bilo. Zame osebno je alkohol eno od področij, na katerem sem naredil red v podjetju, v katerem sem direktor. Nisem imel oprijemljivih stvari, na katerih bi delali. Izostajanj ali obveznosti do pogodbe ni bilo. Oba sta dolžnosti opravljala in dajala rezultate.

Je res, da Posma naslednje leto ne bo več trener hokejistov Jesenic?

Po takem dogodku je težko povedati, kaj se bo zgodilo. Mislim, da so možnosti, da bi bil Posma tudi prihodnje leto trener, minimalne oziroma jih skoraj ni. To je unikaten dogodek, ne samo v Sloveniji, tudi v Evropi. Nemogoče se je po tem vrniti v ekipo in normalno delati.

Boste s temi šestimi igralci prekinili pogodbo, če se jim dokaže krivda?
Mi moramo ugotoviti vsa dejstva, da bodo kazen izrekli z gotovostjo. Ko bo enkrat ugotovljeno, bomo ukrepali najstrožje.

Neuradni podatki pravijo, da je sodu dno izbila prometna nesreča v Hrušici, v katero je bil udeležen mladi vratar Petrov, ki naj bi po nagovarjanju moral nuditi prevoz Posmi in Eliku. Lahko to potrdite?
To ni točna informacija.

Kaj je točna informacija?
Ta vratar ju je zjutraj peljal v Rateče in se je od tam vračal brez njiju, ko se je nesreča zgodila.

Lahko potrdite, da je bil mladi hokejist Aleksander Petrov med vožnjo v alkoholiziranem stanju?
Tega ne morem niti potrditi niti zanikati.

Je Petrov poškodovan?

Tudi tega ne vem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.