Šport
21 ogledov

Indijanci do izenačenja po toči zadetkov

chicago blackhawks
1/11
Reuters
Hokejisti Chicago Blackhawks so v četrti tekmi finala lige NHL po podaljšku premagali Boston Bruins (6:5) in izid v zmagah izenačili na 2:2.

Hokejska ekipa Chicago Blackhawks je v noči na četrtek izenačila izid končnice finala Stanleyjevega pokala lige NHL. V podaljšku tekme z Boston Bruins so hokejisti Chicaga sinoči s 6:5 premagali gostitelje in izid poravnali na 2:2. Peta tekma bo na sporedu v noči na nedeljo, gostil jo bo Chicago.

Mož odločitve na sinočnji tekmi je bil branilec Chicaga Brent Seabrook, ki je zadel v 10. minuti podaljška. Zmaga Chicaga je prekinila zmagoviti niz Bostona na domačem ledu.

Hokejist Chicaga Michal Handzus je zadel prvi, v sedmi minuti je goste popeljal v vodstvo za 1:0, Rich Peverley je izenačil pet minut pred koncem prve tretjine. Chicago je povedel s 3:1 z goloma Jonathana Toewsa in Patricka Kana, nato pa je preko Milana Lucica odgovoril Boston. Chicago je v drugi tretjini povedel še preko Marcusa Krugerja, Boston pa je za 4:3 odgovoril z golom Patrica Bergerona. Slednji je zadel še dve minuti pred koncem rednega dela in tekmo popeljal v podaljšek, kjer je bil uspešen Sharp.

"Občutek po tej zmagi je lep, to je bila pomembna tekma. Nikoli nismo dvomili v našo ekipo, vedeli smo, da se lahko vrnemo v tekmovanje. Moštvo je prestalo že veliko," je po tekmi dejal hokejist Chicaga Patrick Sharp. "Samo skušal sem spraviti plošček v mrežo. Imel sem priložnost in nekako se mi je posrečilo," pa je po tekmi dejal strelec zmagovitega gola Seabrook.

Liga NHL, finale, četrta tekma:

Boston Bruins : Chicago Blackhawks 5:6* (1:1, 2:3, 2:1, 0:1) /2:2/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štirih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.