Šport
17 ogledov

Indijski sankač napovedal, da bo "uničil" tekmece

Bruno Banani sankanje cilj Tonga čelada sankač EPA
Olimpijsko geslo sodelovanja in ne zmagovanja na letošnjih igrah potrjujejo Indijec Shiva Keshavan, Bruno Banani s Tonge in Brazilka Jacqueline Mourão.

Bruno Banani, sploh prvi udeleženec zimskih OI v zgodovini tihomorske otoške državice Tonga, je med 37 tekmovalci v sankanju zasedel 32. mesto, Shiva Keshavan se je v isti disciplini na svojih že četrtih igrah uvrstil pet mest za njim, Jacqueline Mourão pa je bila prva brazilska biatlonka, ki se je udeležila iger, 77. v sprintu.

Keshavan je že obljubil, da bo nastopil tudi na igrah v Pjeongčangu, kjer namerava po lastnih besedah "uničiti konkurenco". Ime ima po bogu Šivi, ki v prevodu pomeni "uničevalec".

Banani v resnici Semi

"Morda imam takšne moči, ampak doslej jih še nisem odkril," priznava Keshavan. Zanimiva je tudi zgodba Bananija, ki razen imena nima ničesar z znanim proizvajalcem spodnjega perila, pa še to ni izvirno. V resnici mu je namreč ime Fuahea Semi, a se je preimenoval. V sankaški šport se je podal, potem ko je zmagal na izboru športnikov, ki ga je na željo tongovske princese, ljubiteljice zimskih športov, izvedla nemška agencija.

Največ od skupaj 2.870 tekmovalcev je v Soči po pričakovanjih prišlo iz Evrope in Severne Amerike. Iz Afrike jih je samo pet, le nekaj več udeležencev, 76, pa prihaja iz Oceanije – večinoma so to Avstralci in Novozelandci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.