Šport
107 ogledov

Infantino in Coe odpadla s seznama

gianni infantino Epa
Izvršni odbor je skupščini Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka), ki bo zasedala konec junija, predlagal deset novih članov Moka.

Na listi ni dveh zelo znamenitih imen in vodilnih mož pomembnih mednarodnih športnih zvez, predsednika nogometne federacije (Fife) Giannija Infantina in atletske (Iaaf) Sebastiana Coea.

Med kandidati je tudi Spyros Capralos, predsednik Olimpijskega komiteja Grčije, ki je leta 2012 dobil opomin zaradi vpletenosti v sporno dodeljevanje vstopnic za olimpijske igre v Londonu.

"To se je zgodilo že pred leti," je o tem kratko dejal predsednik Moka Thomas Bach, Mok pa je ocenil, da opomin ni pomenil tudi izključitev ter da je ob tem Capralos v tem času kazen že odslužil.

thomas bach | Avtor: Epa Epa

Mok se v primeru Infantina ne želi vpletati v predsednike volitve v Fifi, četudi je znano, da je Infantino edini predsedniški kandidat za volilni kongres Fife 5. junija v Parizu. Lord Coe, nekdanji olimpijski zmagovalec, nekdanji član angleškega parlamenta in predsednik organizacijskega odbora OI 2012 v Londonu, pa bi bil lahko kot član Moka v konfliktu interesov. Anglež je namreč tudi predsednik marketinške organizacije.

sebastian coe | Avtor: Epa Epa

Mok si je doslej prizadeval, da so bili člani te organizacije tudi predsedniki najpomembnejših panožnih športnih zvez. Prejšnja predsednika Fife in Iaaf Sepp Blatter in Lamine Diack sta bila člana Moka, vendar sta še vedno v pravnih postopkih zaradi korupcijskih škandalov.

Poleg Capralosa so na listi kandidatov Mustapha Berraf (Alžirija), ki je tudi predsednik Afriška olimpijskega komiteja, Odette Assembe Engoulou (Kamerun), Laura Chinchilla (Kostarika), Matlohang Moiloa-Ramoqopo (Lesoto), Filomena Fortes (Zelenortsko otočje), Tidjane Thiam (Slonokoščena obala), Erick Thohir (Indonezija), Narinder Dhruv Batra (Indija) in Kee Heung Lee (Južna Koreja).

Volitve bodo na 134. skupščini Moka med 24. in 26. junijem letos v Lozani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice