Šport
2848 ogledov

To vprašanje je bilo zanjo preveč, ni se končalo lepo

Print Screen
Ruska umetnostna drsalka Jevgenija Medvedjeva je izgubila živce ob vprašanjih o zdravstvenem stanju nekdanjega olimpijca.

Stanje nekdanjega vrhunskega drsalca Rusa Romana Kostomarova, kateremu so zaradi hudih zdravstvenih zapletov morali v celoti amputirati eno stopalo, velik del drugega in nekaj prstov na rokah, ostaja tema pogovora v Rusiji. 

46-letni nekdanji olimpijec je pred nekaj tedni za las ušel gotovi smrti, potem ko je zaradi okužbe dihal zbolel za sepso in pristal v umetni komi, za povrhu pa sta ga zadeli še dve možganski kapi.

Kljub temu se je nekdanji olimpijec v nasprotju z zdravniškimi napovedmi izvlekel in stopil na dolgo pot okrevanja.

Ker gre za zelo občutljivo temo, je o poteku rehabilitacije znanega bore malo.

V zasledovanju 'insajderskih' informacij je nek ruski novinar na prireditvi v Moskvi o stanju Kostomarova povprašal 23-letno rusko drsalko Jevgenijo Medvedjevo, ki pa nad njegovo poizvedbo ni bila niti malo navdušena.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Njun pogovor se je proti koncu povsem izrodil, saj novinar ni želel odstopiti od svojih vprašanj, medtem ko je mladenka z vsakim trenutkom postajala bolj zadirčna.

Novinar je drsalko najprej vprašal, na kakšen način podpira Kostomarova, skop odgovor pa ni potešil njegove radovednosti. Že trenutek kasneje se je razpoloženje močno spremenilo, ko je 23-letnico vprašal, kakšno je po tako hudi življenjski preizkušnji trenutno psihično stanje ruskega kolega.

"Z Romanom nisva s sorodu. Vem pa, da njegovi bližnji ne marajo, če se sprašuje o njem ali če kdorkoli javno govori o njegovem počutju. Mislim, da je to povsem normalno, tako da največ, kar lahko naredimo, je, da molimo," je odvrnila Medvedjeva.

Novinar je nato poskusil s podvprašanjem, ali bo Kostomarov lahko še kdaj drsal s pomočjo prostetike. "Oprosti, ampak kaj bi pravzaprav rad, da rečem?" se je ujezila Medvedjeva, nakar je novinar še enkrat izrazil zanimanje za njen pogled na celotno situacijo.

"Žal mi je, ampak če te zanima karkoli v zvezi z Romanom, se obrni na njegovo družino," je pogovor končala Rusinja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boris 12:16 23.april 2023.

    Čisto prav je naredila.