Šport > Zimski športi
1954 ogledov

Preobrat! Olimpijski prvak ležal na smrtni postelji, zdaj se zbudil iz kome

Roman Kostomarov Profimedia
Nekdanji olimpijski prvak, kateremu so morali amputirati obe nogi in prste na rokah, se je kljub črnim napovedim prebudil iz kome.

Eden največjih ruskih umetnostnih drsalcev vseh časov Roman Kostomarov je na začetku leta pristal v bolnišnici na intenzivnem oddelku, potem ko je zbolel zaradi hude pljučnice, katero je povzročil koronavirus.

Njegovo stanje se je iz dneva v dan slabšalo, med drugim se je okužil tudi z bakterijo zaradi katere mu je odmiralo tkivo v stopalih. Da bi preprečili širjenje po celem telesu, so mu zdravniki celo amputirali obe stopali ter kasneje še prste na rokah.

Kostomarov Hud zaplet Šport Stanje se je močno poslabšalo, olimpijski prvak na smrtni postelji

Tekom zdravljenja je doživel še dve možganski kapi, zdravniki pa so se strinjali, da se verjetno ne bo več nikoli prebudil iz kome. A so bile njihove napovedi napačne, saj je legendarni umetnostni drsalec uspel prebroditi vse težave in se zbuditi iz kome.

Po poročilu tiskovne agencije Tass naj bi nekdanjemu ruskemu športniku ves čas stala ob strani njegova žena Oksana, s katero je že uspel celo spregovoriti nekaj besed. Tekom zdravljenja Kostomarov sicer naj ne bi smel imeti obiskov, a je po poročilu Tassa Oksana vseeno na skrivaj redno obiskovala svojega moža, preoblečena v zdravniško sestro.

Roman Kostomarov | Avtor: Profimedia Profimedia

Olimpijski prvak iz Torina 2006, ki je začel drsati pri vsega devetih letih, velja za pravo legendo umetnostnega drsanja. Poleg naslova olimpijskega prvaka je s Tatjano Navko osvojil še dva zaporedna naslova svetovnega prvaka in tri zaporedne na evropskih prvenstvih. Trikrat zapored je dobil tudi slovito zaključno veliko nagrado (Final Grand Prix).

Upokojil se je na svojem vrhuncu po zmagi na olimpijskih igrah leta 2006, potem ko je vsaj zadnje tri sezone veljal za nesporno najboljšega umetnostnega drsalca na svetu. Večino svojih uspehov je dosegel z Navko, s katero je drsal zadnjih sedem let svoje kariere. Začel je sicer v paru Jekaterino Davidovo, s katero je tudi postal mladinski svetovni prvak, eno sezono pa je tekmoval v paru z Ano Semenovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.