Šport
6 ogledov

Isinbajeva bo izpustila celo sezono

Podvigov Jelene Isinbajeve ne bomo mogli gledati do februarja 2011. (Foto: Reute Žurnal24 main
Svetovna rekorderka v skoku v višino Jelena Isinbajeva bo izpustila celotno letošnjo sezono. "Počivala je tri mesece in pol. Zdaj potrebuje vsaj dva meseca, da se vrne v pravo formo," je dejal njen trener.
"Naslednje tri sezone bodo za Jeleno zelo pomembne. Najprej sledi SP 2011, nato londonske olimpijske igre 2012 in za konec še domače SP v Moskvi. Za te tekme mora biti spočita in dobro pripravljena," je poudaril trener Vitalij Petrov, ki je pred leti delal tudi z Sergejem Bubko.

Čeprav smo menili, da bo letošnja poletna atletska sezona pestra kot že dolgo ne (zaradi več mitingov Diamantne lige), pa kraljica športa še naprej ne najde mesta v ospredju zanimanja javnosti in medijev. Eden od razlogov je, da najboljši atleti sveta izpuščajo mitinge in so ti manj konkurenčni, kot je bila v zadnjih sezonah Zlata liga. Tako je denimo jamajški sprinter Usain Bolt (zaradi lažje poškodbe) prvič nastopil šele ta teden. Ta petek je prišla še ena žalostna novica za ljubitelje atletike: olimpijska zmagovalka in svetovna rekorderka v skoku s palico Rusinja Jelena Isinbajeva letos sploh ne bo nastopala. Že aprila je sporočila, da potrebuje nekaj mesecev počitka, a zdaj je vrnitev napovedala šele za prihodnje leto.

"Jelena je z lahkimi treningi začela šele konec junija. Sploh se ne trudimo, da bi jo pripravili za velike poletne mitinge, ampak delamo le na tem, da ohrani fizično pripravljenost in tehniko," je dejal njen trener Vitalij Petrov. "Počivala je tri mesece in pol. Zdaj potrebuje vsaj dva meseca, da se vrne v pravo formo. Ne bomo hiteli, ne bomo tvegali." 27-letna Isinbajeva je razlog za premor našla v porazu na marčevskem dvoranskem svetovnem prvenstvu – njenem drugem zaporednem. "Vedeli smo, da za evropsko prvenstvo konec julija ne bo pripravljena, a zdaj potrjujemo, da bo izpustila celotno sezono na prostem." Isinbajeva se bo tako vrnila šele februarja na dvoranskem mitingu v Moskvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.