Šport
16 ogledov

Italijani na Euro brez osumljenega Criscita

Criscito EPA
Cesare Prandelli je objavil imena 23 nogometašev, ki jih bo odpeljal na Euro 2012. Med njimi ni Domenica Criscita, ki naj bi bil vpleten v zadnji stavniški škandal pri naših zahodnih sosedih.

Selektor italijanske nogometne reprezentance Cesare Prandelli je objavil seznam 23 igralcev, ki bodo zastopali barve "azzurrov" na junijskem evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini. V kadru ni Domenica Criscita, ki je ga preiskujejo zaradi vpletenosti v prirejanje izidov tekem.

Je pa na seznamu Leonardo Bonucci, čeprav je tudi on med osumljenimi v najnovejšem škandalu v italijanskem nogometu. Bonuccija sumijo, da je bil kot igralec Barija v sezoni 2009/10 vpleten v prirejanje izida na tekmi proti Udineseju (3:3). Njegov nekdanji soigralec Salvatore Masiello trdi, da je bil zdajšnji branilec Juventusa eden od štirih igralcev, s katerimi se je dogovoril o prirejanju izida.

Italijani bi morali danes v Parmi igrati pripravljalno tekmo z Luksemburgom, a so jo zaradi potresa v severni Italiji odpovedali. Italijani bodo formo še zadnjič pred EP preverili v petek na tekmi z Rusijo. Italija bo sicer na EP igrala v skupini C skupaj s Španijo, Hrvaško in Irsko.

Reprezentanca Italije za EP 2012:

Vratarji: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Salvatore Sirigu (Paris St. Germain);
Branilci: Ignazio Abate (AC Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Christian Maggio (Napoli), Angelo Ogbonna (Torino);
Vezisti: Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Antonio Nocerino (AC Milan), Andrea Pirlo (Juventus);
Napadalci: Mario Balotelli (Manchester City), Fabio Borini (Roma), Antonio Cassano (AC Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Sebastian Giovinco (Parma).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.