Šport
84 ogledov

Italijani prepričljivo boljši od Slovencev

slovenska odbojkarska reprezentanca OZS/Facebook
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala na prvi pripravljalni tekmi v Cavaleseju priznati premoč domači reprezentanci Italije. Aktualni olimpijski podprvaki so bili prepričljivo boljši (3:0).

Začetek dvoboja je zaznamovalo veliko zgrešenih začetnih udarcev, po drugi strani pa tudi dobri sprejemi in uspešni napadi na obeh straneh, ki so botrovali izenačenemu začetku. Prvič so italijanski odbojkarji z dvema točkama povedli po asu Olega Antonova z 8:6. Pri vodstvu z 12:11 je gostiteljem z dobro obrambo uspelo priti do prednosti štirih točk (15:11), ki so jo varovanci Slobodana Kovača stopili šele na začetni udarec Mitje Gasparinija, z dobro igro v obrambi, s katero so Italijane prisilili v napake (18:18). Dejan Vinčić je s še eno obrambo in blokom poskrbel za vodstvo z 21:19, a sta Luca Vettori in Antonov zrežirala še en preobrat, po katerem je šel prvi niz v roke gostiteljem.

V drugem je Antonov z začetnimi udarci tekmecem spet povzročil precej težav ter poskrbel za hitro vodstvo italijanske vrste s 4:1. Po nekaj neizkoriščenih napadih in napakah Kovačevih varovancev so tekmeci vodili že z 9:3. Italijani so v nadaljevanju še dvignili raven igre v obrambi, v protinapadih pa je bil nezaustavljiv Filippo Lanza (20:12). Do konca niza, ki se je končal s 25:15, so povsem razoroženi Slovenci zbrali le še tri točke.

Tudi tretji niz je Kovač začel z enako postavo kot prva dva, z Vinčićem, Gasparinijem, Alenom Pajenkom, Janom Kozamernikom, Tinetom Urnautom, Alenom Šketom in Janijem Kovačičem, a je udarna postava stik s gostitelji držala le do 3:4. Italijani so z odličnimi servisi Simoneja Giannellija in dobrimi bloki še enkrat onemogočili tekmece. Slovenski selektor je poizkusil z Gregorjem Ropretom namesto Vinčića in Tončkom Šternom namesto Gasparinija, a se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Italijani so tudi tretji niz dobili brez težav, s 25:15.

"Danes je težko karkoli povedati. Odigrali smo močno, močno pod svojo ravnjo. Mogoče je na vse skupaj vplivala tudi dokaj težka pot do sem, pa razmere tukaj in višinska razlika. Lahko naštejemo milijon izgovorov, ampak še vedno smo mi tisti, ki nismo dali od sebe tistih sto odstotkov, ki bi jih lahko. Na žalost. Treba pa je pohvaliti tudi Italijane, saj so danes igrali odlično, sploh na servisu in sprejemu. Tako nam, z izjemo prvega niza, sploh niso pustili, da razvijemo svojo igro. Ampak jutri je nov dan in upam, da smo se danes vsaj malo navadili na pogoje. Jutri moramo igrati bolje," je bil po dvoboju razočaran Gregor Ropret.

Prijateljska tekma:

Italija - Slovenija 3:0 (22, 15, 15)
Antonov 16; Šket 9, T. Štern 7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.