Šport
15 ogledov

Italijani pristali v Kijevu - z dvema Balotellijema!

Balotelli Motta Enoch Ogilvie Španija Italija finale Euro 2012 Kijev prihod leta
1/20
EPA
Italijanska reprezentanca je že v Kijevu, kjer se bo jutri za drugo evropsko krono v zgodovini države pomerila z branilko naslova Španijo. Mario Balotelli je s seboj vzel brata Enocha in še enega prijatelja, medtem ko so se Španci na čelu z Ikerjem Casillasom mudili pri predsedniku španskega elektronskega giganta.

Pred nedeljskim finalom v Kijevu sta poškodovana španska nogometaša David Villa in Carles Puyol sprejela vabilo in bosta s počitnic priletela na odločilno tekmo Španije. Oba nogometaša Barcelone je španska nogometna zveza (RFEF) sicer neuspešno vabila že vse od začetka turnirja, ki sta ga prvi napadalec in branilec reprezentance izpustila zaradi težjih poškodb.

"Ni me presenetila zmaga Italije proti Nemčiji," medtem pravi španski kapetan Iker Casillas, ki se je v soboto s Fernandom Llorentejem, Sergiem Ramosom in selektorjem Vicentejem del Bosquejem mudil na obisku pri predsedniku španskega elektronskega giganta Iberdrola, Joséju Ignaciu Sánchezu Galánu.

"Italija je odigrala zelo resen turnir, ne zdijo se mi presenečenje. (Mario) Balotelli in (Antonio) Cassano sestavljata izvrsten dvojec. Ko je bil Cassano v Madridu je bila to druga etapa v njegovem življenju, bil je zelo mlad. (Gianluigi) Buffon je referenca za vse. Zelo sem vesel, da je na tem nivoju. Videti Buffona na tem nivoju pri svojih letih me vzpodbuja," je Casillas še povedal za radio Onda Cero.

"Igralci ne razmišljamo o tem, kaj se dogaja zdaj. Vse bomo ocenjevali potem, ko se upokojimo. Imeli smo težko pot vse do finala, ker so ostali želeli premagati prvaka. Vemo, kaj smo. Ne želimo preveč dvigovati glav, ker nam jih bodo 'skrajšali'. Naša beseda je skromnost," je še pristavil španski kapetan.

Zoff: "Mladi Buffon najboljši vseh časov"

Pred obračunom dveh velikih vratarjev in kapetanov se je oglasil tudi eden največjih vseh časov, italijanska legenda Dino Zoff. Zoff je do danes edini vratar Azzurrov, ki je osvojil tako naslov evropskega (1968) kot svetovnega prvaka (1982), z njim pa so večkrat primerjali tako rojaka Gianluigija Buffona kot tudi Casillasa.

"No, lahko bi rekli, da sem nekaj pa le osvojil," je v šali dejal Zoff. "Seveda, potem so me dali tudi na znamko. Najbolj od vsega si z vsem srcem želim, da bi Gigi (Buffon) osvojil evropski naslov (skupaj z njim bi "dvojčka" osvojila tudi Daniele De Rossi in Andrea Pirlo, op. a.). Vedno sem govoril, da je bil mladi Buffon najboljši vseh časov. Jaz sem z leti postal boljši. Zdaj ima 34 let in to lahko uspe tudi njemu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.