Šport
95 ogledov

Iz Krškega v Inter

Luka Kerin gianlucadimarzio.com
Krško v zadnjih letih odlično dela z mladimi nogometaši, eden od njih bi se lahko kmalu pridružil milanskemu Interju.

Luka Kerin je 15-letni igralec Krškega, ki je že nastopil tudi za slovensko kadetsko reprezentanco. 182 centimetrov visoki napadalec je z dobrimi predstavami nase opozoril oglednike slovitega Interja, z njegovim razvojem je seznanjen tudi šef mladinskega pogona pri Nerazzurrih Roberto Samaden.

Slednji naj bi se s Krškim in zastopniki mladega Kerina že dogovoril okrog vseh podrobnosti, a ima v ognju še eno železo. Inter se namreč zanima tudi za kadetskega reprezentanta belgijske izbrane vrste Zinha Vanheusdena, člana Standarda iz Lièga, poroča italijanska spletna stran gianlucadimarzio.com. Vendar pa imajo Italijani v boju za 16-letnega Vanheusdena konkurenco v nekaterih finančno močnih angleških klubih, kar pa pri Kerinu ni slučaj. Krčan bo marca dopolnil šestnajst let.

"Verjamem, da bomo našli skupni jezik"

"Fant je bil v Milanu in je zadovoljil njihove zahteve. Pri Interju mu je bilo tudi všeč, zdaj se dogovarjamo. S Kršim že ima sklenjeno pogodbo, se pa dogovarjamo v tej smeri, da bi odšel k Interju," je resno zanimanje črno-modrih potrdil Kerinov zastopnik Bojan Lazarevič. Do prestopa naj bi prišlo poleti.

 "Seveda je v igri neka odškodnina. O tej se pogovarjamo, s Krškim imamo dober odnos, s starši, s športnim direktorjems fantom ... Za vse bo dobro, tega ne bomo počeli na blef, ne bo šlo za nek amaterski prestop. O številki ne morem govoriti, ker ni še nič uradnega, oprijemljivega. Stvari bodo kasneje javne, nič se ne bo skrivalo. Dobro bo tudi za nogometno šolo, želim, da bo to zgodba v kateri bodo vsi zadovoljni. Zaenkrat vse kaže dobro, gre se v tej smeri, da se bo prestop zgodil. Obe strani sta zadovoljni in verjamem, da bomo našli skupni jezik," je še dejal Lazarevič. 

Ta je v nadaljevanju pohvalil krško nogometno šolo, ki jo vodi trener Rok Zorko: "V Krškem dobro delajo, imajo kar nekaj zanimivih fantov. Ti so iz manjše sredine, zelo so navezeni na trenerja, na klapo."

Krško je v članski konkurenci trenutno sicer prvo v drugi slovenski ligi, ima pet točk pred drugouvrščenim kranjskim Triglavom in osem pred tretjim Tolminom ter četrim Dobom. 

Komentarjev 1
  • Lavdan 23:44 12.februar 2015.

    Ne vem kdaj bodo prepovedali prodajo belega blaga. Ko nekdo proda hči se cel svet zgraža, a drugi proda petnajstletnega smrkavca, pa vsi ploskajo.