Šport
15 ogledov

Dob naredil uslugo Krškemu in Triglavu

nogomet
1/15
Saša Despot
Zadnja tekma jesenskega dela v drugi slovenski ligi se je končala z zmago Doba. Že v petek je Krško premagalo Šenčur in na zimski premor krenilo s petimi točkami prednosti.

Aktualni prvak druge lige Dob, ki se v minuli sezoni kljub priborjenemu prvemu mestu znova ni odločil za selitev med prvoligaše, je ob koncu jesenskega dela druge lige igral odlično, dobro formo pa je potrdil tudi proti nevarnemu novincu iz Tolmina. 

Tolminčani bi se pri vrhu lestvice z morebitno zmago lahko pridružili drugemu Triglavu pri 28 točkah, vendar so imeli nogometaši Doba drugačne načrte. Slednji so povedli že v 15. minuti, v 90. minuti pa so Primorci ob porazu z 1:3 zmogli le častni zadetek.

V spomladanskem delu prvenstva bo na sporedu še 12 tekem, pred njimi pa imajo nepričakovano lepo prednost nogometaši iz Krškega. Ti so v zaostali tekmi premagali Šenčur, edini zadetek na tekmi je v 79. minuti zabil Klemen Slivšek. "To je bila zelo težka tekma, a nam je le uspelo. Igralci si zaslužijo pohvalo," je po dvoboju dejal najmlajši trener v drugi ligi Tomaž Petrovič.

Njegovi izbranci imajo pred zimskim premorom zdaj pet točk naskoka pred kranjskim Triglavom, po osem pa pred Dobom in Tolminom. "Zaostanek je praktično ničen, vse je še popolnoma odprto. Imamo dobro izhodišče, v nadaljevanju sezone bomo fantje zagotovo dali vse od sebe, nato pa bomo potegnili črto in videli, če smo si zaslužili vrnitev med prvoligaše," je sicer ob koncu jesenskega dela prvenstva v pogovoru za klubsko spletno stran dejal kapetan Triglava Alen Krcič.

Lestvica, 15. kolo:
1. Krško 33 točk
2. Triglav 28
3. TKK Tolmin 25
4, Dob 25
5. Aluminij 24
6. Farmtech Veržej 21
7. Ankaran Hrvatini 20
8. Šenčur 14
9. Dravinja Kostroj 13
10. Šmartno 1928 7

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.