Šport
15 ogledov

"Najlepše je, ko slišiš himno"

NZS Anže Petkovšek
Slovenska reprezentanca, ki se je predstavila z nogometaši, ki v izbrani vrsti večinoma ne dobivajo veliko priložnosti, je proti odličnim Kolumbijcem odigrala dobro tekmo kljub minimalnemu porazu (0:1). Solidno sta svojo nalogo opravila tudi Erik Janža in Robert Berić.

"V prvem planu je bilo, da odigrano tekmo s srcem, da odigramo pravo tekmo za Slovenijo, kajti nikoli ne veš, kdaj boš spet lahko odigral takšno srečanje pred takšno publiko. Igrali smo za ekipo, a vsak tudi malo zase in mislim, da smo se dobro odrezali," je vtise po srečanju strnil Erik Janža, ki je debitiral v slovenski izbrani vrsti.

"Najbolj mi bo v spominu ostal prihod na igrišče, ko vidiš polne tribune, in petje himne. To je nekaj najlepšega. In ko smo prišli v priložnost, je stadion praktično ponorel," je dejal levi bočni nogometaš Domžal, ki je imel to (ne)srečo, da sta v prvem polčasu, v katerem je Janža igral, na njegovi strani pogosto operirala James Rodríguez in Juan Cuadrado.

"Pred tekmo sem se malce pripravil in si ogledal posnetke, kako igrata James in Cuadrado. Mislim, da sem odigral kar dobro, da nisem imel večjih težav. Moram pa dejati, da sta oba res vrhunska igralca. Sedaj sem videl, da se da kosati tudi s takimi mojstri. Tudi v Sloveniji so dobri igralci, Kolumbijci niso toliko boljši," je sklenil Prekmurec.

Berić: "Veliko prostora za napredek"

"Mislim, da smo kot ekipa odigrali dobro tekmo. V napadu imamo še veliko prostora za napredek, a mislim, da se bo sčasoma to popravilo. Je pa bilo veliko novih igralcev, postava je bila precej spremenjena in enako (kot ponavadi, op. a.) nismo mogli igrati. Sicer smo dobili poceni zadetek, a generalno gledano smo odigrali dobro tekmo," je tekmo s Kolumbijo ocenil Robert Berić, ki se je do sredine drugega dela dobro boril z gostujočimi branilci.

"Kolumbija je res zelo močna, še posebej, ko ima žogo. Zelo dobro znajo zadržati v napadu, saj ste sami lahko videli. Gre za odlično reprezentanco. Nam je morda manjkalo prav to, da bi znali bolje zadržati žogo in priti do bolj izdelanih priložnosti v napadu. Manjkalo je to, da bi se vezisti hitreje vključevali v konico, a igrali smo proti dobri ekipi, mi pa smo prvič igrali skupaj in to pride sčasoma, ko si bolj uigran, ko se igralci 'čutijo' med sabo," je dejal napadalec dunajskega Rapida, ki je sicer že odigral nekaj srečanj za reprezentanco.

Berić je zadovoljen s potekom klubske sezone. "V Avstriji mi gre dobro, sezona je zaenkrat solidna. Eden mojih ciljev je, da se z dobrimi igrami v klubu še večkrat prebijem v reprezentanco. O kadru pač odloča selektor, upam, da smo danes razširili krog kandidatov za reprezentanco," je povedal Berić, ki spremlja tudi svoj matični klub Krško, ki si je pred nekaj dnevi zagotovil jesenski naslov v 2. SNL. "Spremljam Krško in to, da so jesenski prvaki, me zelo veseli. Upam, da bodo prišli v Prvo ligo," je sklenil Berić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.