Šport
14 ogledov

Pekerman: "Težko primerjam Jamesa in Kampla"

Jose Pekerman Katarina Ponjavić
Člani kolumbijske reprezentance so po popoldanskem treningu za zaprtimi vrati stadiona Stožice na tiskovni konferenci predstavili pričakovanja pred jutrišnjim prijateljskim obračunom s Slovenijo.

"Za nami je odlično leto, saj smo na svetovnem prvenstvu dosegli dober rezultat. Igrali smo dober nogomet in naši nogometaši so postavili kar nekaj lepih individualnih dosežkov. Na teh pripravljalnih tekmah bomo preizkusili še nekaj novih stvari, tako da sta ti tekmi za nas zelo koristni," je za uvod pojasnil selektor Kolumbije Jose Pekerman, ki je s svojimi izbranci konec tedna v Londonu premagal Združene države Amerike z 2:1. Tako kot v London so Kolumbijci tudi v slovensko prestolnico pripotovali brez poškodovanega zvezdnika Manchester Uniteda Radamela Falcaa, ob odsotnosti še nekaterih drugih zvenečih imen, pa bo nedvomno največji magnet za slovenske ljubitelje nogometa član madridskega Reala James Rodriguez

"Kljub svoji mladosti je že potrdil, da je izjemen nogometaš. Tudi mene je presenetil njegov hiter razvoj. Je v odlični formi in odločil sem se, da mu zaupam kapetansko vlogo. Soigralci mu popolnoma zaupajo, ker ima izjemne igralske in človeške sposobnosti," je trenutni status prvega zvezdnika pokomentiral Pekerman, ki je nekaj besed namenil tudi Kevinu Kamplu: "Težko ga je primerjati s Jamesom, vendar gre za odlično tehnično podkovanega nogometaša, ki ogromno naredi za ekipo. Veliko je odvisno tudi od soigralcev, ki takšnim igralcem lahko pomagajo pri napredku."

"Slovence dobro poznamo"

"Slovensko reprezentanco dobro poznam, saj je tekmovala na nekaterih velikih tekmovanjih. Proti Angležem so Slovenci prišli do vodstva, a so po enajstmetrovki Rooneyja malce padli v igri. Vsekakor gre za dobro reprezentanco. V naši zasedbi počasi prihaja do določenih sprememb, vendar želimo zadržati našo prepoznavno igro," je na tiskovni konferenci, ki jo je ena izmed kolumbijskih televizijskih postaj prenašala v živo, razkril Argentinec na klopi "kofetarjev".

Pedro Franco | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
Član Bešiktaša Pedro Franco je pred dvobojem s Katančevo četo povedal: "Z vpoklicem v izbrano vrsto so se mi uresničile sanje. Dobro sem se vključil v moštvo in sedaj me čaka še veliko trdega dela. Upam, da bom dobro nadomestile izkušenejše fante, ki so v preteklosti nosili glavno breme v obrambi. Proti Slovencem nas čaka zahtevna tekma. Za dober rezultat bomo morali garati celotno srečanje in ohranjati maksimalno koncentracijo. Slovensko reprezentanco precej dobro poznam, predvsem nogometaše, ki igrajo v Turčiji."

Številni novinarji in navijači

Branilec Jeison Murillo je dodal: "Pred leti sem igral za Udinese, a sem se hitro preselil v Španijo, tako da nisem spoznal Samirja Handanovića. Selektor in soigralci so me sprejeli odprtih rok in sedaj se moram dokazati."

Svojo reprezentanco na evropski turneji spremljajo tudi številni predstavniki sedme sile, na tribunah v Stožicah pa se bodo zagotovo znašli kolumbijski navijači, ki so tudi v Londonu pokazali, da veljajo za izjemno fanatične ljubitelje okroglega usnja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.