Šport
13 ogledov

Katanec: "Nimamo igralca kot je James"

NZS Anže Petkovšek
Nekaj minut po koncu prijateljskega obračuna v lepo napolnjenih Stožicah sta svoj pogled na tekmo predstavila selektorja Slovenije in Kolumbije. Srečko Katanec je bil že med dvoboj ogorčen nad sodniško trojico iz Grčije.

"Nismo si zaslužili poraza," je po tekmi  povedal slovenski selektor Srečko Katanec, ki je tokrat preizkusil kar nekaj novih imen. Boštjan Cesar, Milivoje Novaković, Kevin Kampl, Samir HandanovićValter Birsa, Andraž Kirm, Mišo Brečko, Dalibor Stevanović in Zlatan Ljubijankić, so bili zaradi klubskih obveznosti odsotni, po koncu dvoboja proti Kolumbijcem pa Katanec ni želel izpostavljati posameznikov: "Nikogar ne bi posebej izpostavljal, saj so se vsi zelo izkazali. Na žalost v tem trenutku nimamo nogometaša kot je James, tudi s takšnim imidžem pri sodnikih."

"Sem absolutno zadovoljen"

Katančevi izbranci so po zgolj dveh treningih prikazali solidno predstavo, ki je zadovoljila navijače. Ti so tokrat v velikem številu napolnili tribune stadiona Stožice, Katanec pa se jim je zahvalil za bučno podporo: "Pohvalil bi navijače, kapo dol. Občutku so dobri, saj smo odigrali korektno tekmo. Manjka nam še nekaj v napadalnih akcijah. Sem absolutno zadovoljen."

Kolumbijci gradijo zmagovalno mentaliteto

Argentinec na klopi Kolumbije Jose Pekerman je bil z minimalno zmago v Stožicah zadovoljen: "Cenimo to zmago, ki je za nas zelo pomembna. Pomembno je, da si to moštvo pridobi zmagovalno mentaliteto, saj je to zelo dobrodošlo za prihodnost. Igrišče je bilo zelo težko, tako da nismo mogli vzpostaviti pravega ritma in smo imeli kar nekaj težav pri kreiranju akcij. Slovenija se je izkazala kot zelo tekmovalno moštvo, sam pa sem ponudil priložnost številnim novincem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.