Šport
12 ogledov

Iz osme lige prestopil v Premier League

Crystal Palace - Manchester City Reuters
Zadnji dan prestopnega roka so se sanje uresničile nogometašu kluba Barton Rovers. Keshi Anderson se je iz osme angleške lige preselil v najmočnejšo, odslej bo nosil dres Crystal Palaca.

Nogomet je na trenutke zelo nepredvidljiv. To lahko potrdi tudi 19-letni Keshi Anderson, ki je bil član kluba Barton Rovers, za selitev v najmočnejšo angleško ligo pa je potreboval le šest minut. V tem času je namreč zabil hat-trick Crystal Palacu, pri slednjem pa so se odločili za nakup nadarjenega nogometaša.

Anderson je v tej sezoni že zbral 19 zadetkov v dresu svoje ekipe, za uresničitev sanj pa so mu zadoščali trije goli, ki jih he zabil za drug klub. "Keshi je bil v ponedeljek na preizkušnji pri Brentfordu, ta pa se je pomeril s Palacom. V igro je vstopil v 65. minuti, v naslednjih šestih minutah pa se je trikrat vpisal med strelce. Takoj so nas kontaktirali in ga želeli kupiti," je povedal predsednik osmoligaša Darren Whiley.

Takšne reči se ne dogajajo

Prestop mladeniča, ki je na mesec zaslužil manj kot 200 funtov, naj bi bil vreden 30.000 funtov (40.000 evrov). V mestecu Barton-le-Clay, ki ima okoli 5.000 prebivalcev, na takšne prestope niso navajeni. "Leta 2006 smo AFC Wimbledonu prodali Paula Barnesa. Anderson je šele tretji nogometaš, ki ga je naš klub prodal. Registracijski oddelek pri angleški nogometni zvezi takšnega prestopa še ni videl. Vsaj spomnili se niso, da bi nekdo prestopil iz osme lige v Premier League. Keshi je od navdušenja skakal do stropa. To je zanj uresničitev sanj, takne reči se preprosto ne dogajajo," je še menil Whiley.

Andersonu se sicer v preteklosti ni uspelo prebiti skozi akademijo pri Watfordu, skozi mladinsko konkurenco pa je tako nosil dres Bartona. Po odličnih predstavah v tej sezoni so se za napadalca sicer zanimali Cambridge United, Oxford United in Norwich City, hat-trick na preizkušnji pri Brentfordu pa mu je prinesel tudi pozornost Crystal Palaca.

Zadeval je na vse načine

Najprej je mrežo zatresel z volejem z levo nogo, nato je žogo čez črto porinil še z desno, tretji gol pa je dosegel z glavo. Kril ga je sicer izkušeni branilec, ki je zbral že več kot 150 nastopov za Palace. "Paddy McCarthy je igral na tej tekmi, Keshi se tako ni meril z nekom, ki je povsem neznan. Dosegel je tri gole, to veliko pove o njegovih sposobnostih," je zaključil Whiley.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.