Šport
2296 ogledov

Izpoved rokometnega asa, ki se boji zase: "Sem brez ledvice, a me silijo igrati"

Ivan Pešić Epa
Hrvaški reprezentant se je javil iz Belorusije, kje kljub koronavirusu rokometno prvenstvo poteka dalje...

Ves svet trepeta pred pandemijo koronavirusa ter sprejema številne izredne ukrepe, medtem pa življenje v Belorusiji teče normalno dalje.

Tako se je tam začela nogometna liga, kjer barve Dinamo Minska brani Slovenec Miha Goropevšek, prav tako pa ne mirujejo niti rokometaši, ki normalno nadaljujejo z državnim prvenstvom.

V Belorusiji že več let kraljuje Meškov Brest, za katerega so v preteklosti igrali že številni slovenski rokometaši, trenutno pa njegove barve branita Simon Razgor ter Jaka Malus.

Za serijskega beloruskega prvaka sicer igra kar nekaj svetovno znanih imen, med drugim tudi nekdanji francoski reprezentant in član Celja William Accambray ter izjemni hrvaški vratar Ivan Pešić.

Ivan Pešić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Prav slednji pa se zelo težko sprijazni z dejstvom, da se rokomet še vedno igra, saj je bil pred leti, ko je še branil za Madžarski Veszprem, zaboden z nožem, zaradi česar je celo ostal brez ledvice, in sedaj v času koronavirusa spada med posebej rizično skupino ljudi.

"Nikomur več ni nič jasno, niti meni. Počnem pač to, kar mi naročijo. Sedaj z zmago na derbiju nad SKA Minskom smo si praktično zagotovili naslov, toda treniramo normalno naprej. Kot pred časom virusa," je za 24sata spregovoril Pešić.

"Na vseh tekmah, razen na zadnji, so celo bili gledalci. Ne vem, zakaj jih zdaj ni bilo. Prebral sem celo, da so se potem, ko so zaprli tribuno, ljudje zbrali pred dvorano. Tu namreč ni nobenih pravil, da morajo ljudje med seboj držati kakšen razmak."

Meškove zadnje tekme so se praktično vse končale z ogromnim številom zadetkov, rezultati so bili 42:31, 40:32, 49:34, 41:28, 46:32, tako da se je Pešić pošalil, da zaradi strahu pred virusom igralci ne želijo več igrati obrambe.

Ivan Pešić | Avtor: Epa Epa

"Morda se dečki bojijo, moram jih vprašati. Sicer pa sem mislil, da se bomo ognili vsaj rokovanju pred in po tekmi, a smo tudi v to prisiljeni. V slačilnici sicer imamo neka razkužila, zdaj smo dobili še neke naprave, za katera niti ne vem, čemu služijo."

"Sam poizkušam biti čim več doma, toda kaj mi to pomaga, ko pa se nas na treningu zbere od 20 do 30 ljudi. Kdo ve, kje so prej hodili! Jaz imam samo eno ledvico, tako da verjetno spadam v rizično skupino," se je izpovedal Pešić.

Izjemni vratar je sicer pred letošnjo sezono celo prevzel kapetanski trak ekipe, za katero brani od leta 2013, kamor je prestopil iz slovenskega Maribora. Z Brestom ga pogodba veže še za naslednji dve leti.

Pešićev velik talent so sicer prvi opazili pri madžarskem velikanu Veszpremu, kamor se je preselil iz domačega Zameta. Po incidentu, ko so njega ter soigralca Marina Cozmo zabodli z nožem (Romun je zaradi ran tudi preminil), se je vrnil na Hrvaško, kjer je branil za Zagreb, od koder se je po nekaj letih preselil k Mariboru, preden je pristal pri beloruskem velikanu.

Ivan Pešić | Avtor: Epa Epa

Je tudi redni član hrvaške reprezentance, za katero nastopa od leta 2008 dalje, zadnji nastop pa je zabeležil na Svetovnem prvenstvu 2017 v Franciji, ko je Hrvaška izgubila dvoboj za tretje mesto proti Sloveniji.

Bil je tudi član hrvaške reprezentance na Svetovnem prvenstvu leta 2009, ko je Hrvaška osvojila srebro ter leta 2011, ko se je morala zadovoljiti s petim mestom. Isto mesto je osvojil tudi na OIlimpijskih igrah v Riu leta 2016.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice