Šport
24 ogledov

Jaka: "Kriv je bil padec zbranosti"

Žurnal24 main
Jaka Lakovič je proti Španiji odigral dobro tekmo, a s soigralci v drugem polčasu ni znal ustaviti prvega zvezdnika Juana Carlosa Navarra. Za sedmo jih jih čakajo Rusi. Želijo zmago: "Za nas in za vse navijače."
Jaka Lakovič zaradi poškodbe gležnja, ki jo je staknil na tekmi s Španijo, danes proti Rusiji ne bo igral.

Jaka Lakovič je tokrat igral tudi proti nekaterim soigralcem iz Barcelone. Kot najboljši strelec slovenske izbrane vrste je dosegel 19 točk, imel pa je še štiri podaje. Po tekmi je povedal: "Ključen za naš poraz je bil padec zbranosti v obrambi v drugem polčasu. Njihovim strelcem smo pustili preveč prostora in seveda, tak igralec kot je Navarro, te lahko uniči v desetih minutah. Seveda je izkoristil vse svoje priložnosti, po njegovi zaslugi je Španija prišla do vodstva in tudi dobila to tekmo. Mislim pa, da razlika ni bila realna. Pokazali smo povsem drug obraz kot proti Turčiji." Navarro, njegov klubski soigralec, je v drugem polčasu dosegel 23 od svojih 26 točk, imel pa je tudi sedem podaj. "Zelo težko ga je kriti. Dobiva veliko blokad, vedno vrže tistih svojih 15, 16 metov. Kako uspešno, je vedno vprašanje, ampak vedno bo on prva izbira v napadu. Res moraš biti maksimalno zbran, da zdržiš 40 minut takega pritiska, kar je zelo težko za katerokoli ekipo," o ustavljanju prve španske violine meni Lakovič.

Moramo se zbrati in spet odigrati to zadnjo tekmo pošteno, za nas in za vse navijače.
Jaka Lakovič

Po porazu je bilo veliko govora o sodniški trojki, ki je z odločitvami razburjala slovensko klop. Lakovič pravi: "Tak kriterij smo lahko pričakovali. Španci so pač velika ekipa, svetovni in evropski prvaki. Mi takega kriterija oziroma neke pomoči niti ne moremo pričakovati. Ampak to niti bilo tako pomembno." Ob 14. uri po slovenskem času Slovenijo čaka tekma za sedmo mesto, v kateri se bo pomerila z Rusijo. Doslej sta reprezentanci odigrali štiri uradne tekme, trikrat pa so bili boljši Rusi. Je napočil čas za drugo slovensko zmago? "Zdaj nam ostaja še ena tekma. Poizkušali bomo zmagati. Ponavljam se, mi smo ekipa, ki mora v vsakem trenutku dati od sebe sto odstotkov, če želimo računati na zmago. Moramo se zbrati in spet odigrati to zadnjo tekmo pošteno, za nas in za vse navijače," zaključi Lakovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.