Šport
76 ogledov

'Janez' Vujo je užalil Hrvate

veselin vujović EPA
Slovenski selektor Veselin Vujović je z izjavo užalil Hrvate.

"Hrvati so v športu precej naduti, za vse sosede so prepričani, da so slabši od njih. To še posebno velja za Slovence. Vem, da je hrvaška javnost želela, da prevzamem njihovo reprezentanco, toda tega niso hoteli tisti, ki o tem odločajo. Zdaj sem 'Janez', počutim se kot 'Janez'," je v pogovoru za RTV Slovenijo dejal slovenski selektor Veselin Vujović.

Njegova izjava je bila z veseljem sprejeta v Sloveniji, kjer so navijači pozdravili njegove besede o Janezu, še precej bolj pa so odmevale na Hrvaškem, kjer mu je večji del javnosti zameril, da je Hrvate označil za nadute. Olja na ogenj so kasneje prilili tudi hrvaški mediji.

"Navijači si obupano želijo, da bi prevzel Hrvaško, a po teh besedah bi lahko hitro zamenjali mišljenje," so zapisali pri Jutarnjem listu, pri 24sata.hr pa so se odzvali kar s komentarjem. "Vujo, nismo prepotentni, smo preprosto močnejši od sosedov. Hrvaška ima od samostojnosti 13 odličij z velikih tekmovanj in dve zlati olimpijski. Koliko jih ima Slovenija? Je na SP sploh bila Srbija? Kapetan katere reprezentance je bil razglašen za najboljšega na svetu?" sprašujejo pri omenjenem spletnem portalu. "Vujović bi vodil Hrvaško, a v Sloveniji nas obtožuje, da smo prepotentni," pa so se odzvali pri Večernjem listu.

Zaradi poraza s Slovenijo so sicer na Hrvaškem padale glave. Svoje položaje so tako izgubili selektor Željko Babić, koordinator reprezentance Ivano Balić in trener Petar Metličić. Slednja sta hrvaški rokometni legendi.

Komentarjev 21
  • Žurnalček 17:57 02.februar 2017.

    Problem je sociološki . Bolj ko so države v hurcu , bolj se ljudje poistovetijo z neko strvarjo , ki jim daje občutek važnosti, pomembnosti in osebne sreče. Ja če ne moreš biti vesel , ko pogledaš v plačilno listo ...prikaži več , potem moraš najti neko drugo stvar , ki ti bo zapolnila predal za srečo. In tako se najdejo najprej huligani , potem na pol huligani , pa zagriženi navijaći , normalnih je pa v takih priimerih zelo malo . In v veličanju samih sebe , potem prihaja do takšnih situacij , da so že svetovni prvaki , prvenstvo se pa še začelo ni. In potem so krivi vsi drugi, samo njihova ošabnost ne .

  • Aleta 16:23 02.februar 2017.

    Zato pa smo tam kjer smo. Vsi drugi so boljši kot mi....Beden komentar...So izgubili, pa pika!

  • privat 09:54 02.februar 2017.

    niso hrvatje budale ali drugo...hrvatje so nam zavezniki in sosednje v dobrem ali slabem..majo pa napake...!!!! mene osebno moti eno...prevec desnih srbov zaposleno v visokih polozajim!! vemo pa kaj hocejo..skregati nas z hrvati in narediti iz slovenije zopet "srbsku zemlju"...e ...prikaži več pa nebo slo trofazni...